Politehnica Timişoara înfruntă Rapidul în optimile de finală ale competiţiei K.O., după ce în stagiunea trecută cele două formaţii au fost rivale în lupta pentru accederea în elită. Din păcate jocul de mâine seară, de pe arena „Dan Păltinişanu”; se va disputa fără spectatori.

„Ne aşteaptă un joc foarte dificil, întâlnim o echipă de Liga I. Rapid a făcut un sezon foarte bun până acum, cu jocuri apreciate, chiar şi ultimele evoluţii, în special jocul cu CFR Cluj, un meci deosebit. Noi, din păcate, venim după un eşec care doare în continuare, ne îngrijorează, însă este Cupa României, sperăm în primul rând să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor, sperăm să facem un joc bun, suntem conştienţi că plecăm cu şansa a doua, însă este o oportunitate pentru fiecare jucător de a demonstra că are valoare. De a-şi demonstra până la urmă că are calitate care să-i permită să aspire la mai mult”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Ne aşteaptă un meci greu, întâlnim una dintre cele mai bune echipe din Liga I. O echipă care a demonstrat că are valoare, a adus jucători importanţi, jucători de naţională. Dar noi trebuie să ne vedem de jocul nostru, să încercăm să ne ridicăm la nivelul lor şi să ieşim din pasa asta în care suntem acum, o pasă proastă, dar poate cu jocul acesta de Cupă reuşim să ieşim de aici şi să adunăm puncte în campionat, pentru că suntem foarte jos în campionat şi nu acolo ne este locul. Chiar dacă eu cred că jocul nu este aşa rău, dar contează punctele şi noi stăm rău în clasament. Nu ştiu ce trebuie să facem, dar trebuie să ne adunăm şi să fim mai răi, mai responsabili pe teren, să ne gândim că jucăm pentru Poli, să ne gândim că oraşul acesta ne susţine şi să facem mai mult decât am făcut până acum”, a spus şi Ioan Mera, căpitanul alb-violeţilor.

„Eu îmi doream să fie cu public meciul acesta, pentru că sunt două galerii, care sunt înfrăţite – suntem un club iubit de Rapid şi invers – mi-aş fi dorit să fie cu galerii în tribune pentru că astfel simţi că joci fotbal. Aşa e probabil un joc precum un amical, nu se aude nimic din tribună şi e rău pentru noi. Eu aşa simt. Aş prefera să fie şi galeria Rapidului şi galeria noastră la meciul ăsta, dar din păcate trebuie să jucăm fără spectatori”, a adăugat fundaşul cu referire la absenţa publicului. „Este un factor motivant, sigur, publicul spectator, şi mai ales cele două galerii”, a subliniat şi Nicolae Croitoru.

Cât despre nemulţumirile suporterilor, mai ales după ultimul meci, Ioan Mera a concluzionat: „Au dreptate 100%, pentru că rezultatele nu sunt de partea noastră şi ei şi-au dorit foarte mult să fim şi anul acesta acolo sus, unde i-am obişnuit. Eu sper să câştigăm fără ei, dar nu cred că asta e o soluţie, să câştigăm fără să vină spectatorii şi galeria la meciuri. Ar fi culmea să facem puncte fără ei acum, înseamnă că nu ne place să jucăm cu presiune. Ne place să jucăm aşa: ca în curtea şcolii, şi poate ne iese mai bine. Ar însemna că nu putem juca sub presiune. Nu mi-aş dori să fie aşa”.

Echipa noastră se confruntă în continuare cu absenţe de ordin medical. Atacantul Sebastian Serediuc e aşteptat să revină la antrenamente peste o săptămână sau 14 zile, în timp ce Cătălin Oanea a devenit indisponibil pe o perioadă destul de lungă. „A suferit o ruptură fibrilară la finalul încălzirii pentru jocul cu Ripensia, va absenta patru-şase săptămâni. Pentru noi este o pierdere, era un jucător important, care la momentul acesta era la un nivel bun şi aveam nevoie de el, din păcate trebuie să găsim soluţii”, a precizat Nicolae Croitoru despre situaţia fundaşului stânga.

Partida Politehnica Timişoara – Fotbal Club Rapid 1923 SA se dispută mâine, 28 octombrie, de la ora 21.00, în optimile de finală ale Cupei României, pe stadionul „Dan Păltinişanu”. Partida se dispută fără accesul publicului, conform noilor restricţii pe timp de pandemie intrate în vigoare. Jocul e televizat de Digisport 1, Telekom Sport 1 şi Look Sport +.