Alb-violeţii au încheiat anul cu un eşec, singura înfrângere înregistrată pe teren propriu în 2020. A fost Politehnica Timişoara – Rapid Bucureşti 0-2 (0-2) în derby-ul rundei a XV-a din Liga 2, disputat azi pe arena „Ştiinţa”.

Jocul a început tensionat, cu o intervenţie dură a lui Raul Costin asupra lui Dorin Codrea într-un duel aerian. Jucătorul oaspeţilor a fost sancţionat doar cu avertisment. Trei minute mai târziu, defensiva noastră nu a putut îndepărta mingea din careu în urma unui corner iar Dandea a înscris cu toată opoziţia lui Hindrich. Echipa noastră a avut apoi mai mult iniţiativa, dar în minutul 39 centrarea lui Sefer la colţul lung l-a găsit pe R. Crişan, care a înscris cu o lovitură de cap pentru 2-0.

Politehnica a încercat să revină pe tabelă în repriza a doua. Mai întâi, Hindrich a parat balonul trimis de Sefer din interiorul careului, la una dintre ultimele acţiuni ofensive ale Rapidului. Nou intratul Popovici şi-a încercat şutul de la distanţă (min. 75). Iar pe final, numeroasele centrări în careul oaspeţilor nu au putut fi concretizate. Ioan Mera, în două rânduri cu capul (min. 79 şi 83), a fost cel mai aproape de o reuşită în contul alb-violeţilor.

În urma acestui eşec, echipa noastră intră în pauza competiţională de pe poziţia a 5-a a clasamentului, cu 24 de puncte obţinute în 14 partide. Politehnica va mai continua timp de o săptămână antrenamentele înainte de a intra în vacanţă. Primul joc oficial din anul 2021 va fi tot pe teren propriu, în compania Gloriei Buzău, în a doua jumătate a lunii februarie.

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – D. Radu ** (57, Jurj *), Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Munteanu (70, S. Popovici), Coadă (57, Manea), Codrea (75, Casado), Ivanovici – Axente, Plazonja (57, Ignea). Pe bancă: Deronja – B. Vasile, D. Andrei **, S. Iosif *. Antrenor: Dan Alexa

Rapid Bucureşti: Drăghia – I. Voicu (cpt.), Dandea, R. Crişan (71, Nastos), Goge – Jorza, R. Costin, Pănoiu ** (62, R. Ilie **) – Sefer * (71, Fică *), Bălan (84, Al. Pop), Hlistei (84, Drăghiceanu). Pe bancă: Ciuculescu – Leasă, Georgescu **, Dulca. Antrenor: Nicolae Grigore.

*- jucător U20 / **- jucător U18

Foto: Sebastian Tătaru