Politehnica a fost învinsă de Rapid, scor 1-2, după ce a condus până în minutul 87 al întâlnirii din runda a 3-a a play-off-ului Ligii 2. Golul echipei noastre a fost marcat de Alin Ignea, în minutul 30.

Alb-violeţii au schimbat sistemul pentru derby-ul cu Rapid şi au surprins în primele minute echipa adversă. Ignea a fost blocat în marginea careului mic în minutul 4 iar pe continuarea fazei Popovici a reluat peste poarta lui Moldovan. O nouă ocazie importantă pentru echipa noastră a fost cea din minutul 26, când centrarea lui Popovici a fost reluată cu capul pe lângă poartă de Plazonja. Patru minute mai târziu Alin Ignea a deschis scorul. Centrarea lui Denis Radu din minutul 30 a tăiat pe mijloc careul oaspeţilor iar mijlocaşul timişorean a trimis din voleu în plasa de la colţul lung, din stânga portarului.

Rapid a ameninţat prima dată mai serios poarta lui Hindrich în minutul 53, la şutul lui Sefer, dar goalkeeperul nostru a respins în corner. Apoi, Ivanovici (min. 69) a şutat periculos de la distanţă, dar nu a cadrat pe poartă. Finalul a aparţinut însă oaspeţilor. În minutul 85 Ursu a introdus mingea în poartă din pasa lui Bălan, dar de la margine a fost ridicat fanionul pentru un presupus ofsaid. În cele din urmă „centralul” Eduard Ioniţă a dictat penalty (singurul contact din careu fiind cel din inerţie dintre Hindrich şi Bălan). De la punctul cu var a transformat Ad. Bălan în minutul 87. Apoi, în primul minut al prelungirilor, Sefer a stabilit scorul final cu un şut pe jos după ce a rămas singur cu portarul nostru.

În urma acestei înfrângeri Politehnica se clasează pe locul 6 în zona play-off-ului, cu 33 de puncte. Următorul meci al echipei noastre va fi luni, 19 aprilie, de la ora 16.00, pe terenul celor de la CS Mioveni.

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Coadă, Bocşan (80, Mera), Scutaru (cpt.) – D. Radu **, Codrea, Cioinac, Ignea (70, Casado), Popovici – Axente (61, Ivanovici), Plazonja (80, Radunovic). Pe bancă: Păduraru – Jurj *, Manea, R. Rus, Pamfile. Antrenor: Dan Alexa.

Rapid Bucureşti: H. Moldovan – I. Voicu (cpt.), Dandea, Nastos, Goge (64, Ursu) – B. Barbu, R. Costin (46, R. Lazăr) – Sefer *, Pănoiu ** (63, Florică **), Hlistei (70, Ioniţă) – Ad. Bălan. Pe bancă: Drăghia – Ignat,, A. Bradu **, A. Dumitrescu **, S. Iosif *. Antrenor: Mihai Iosif.

*- jucător U20; **- jucător U18

„Au fost 88 de minute în care am jucat aproape perfect. A fost un joc pe care l-am avut în mână. Am făcut greşeli impardonabile în ultimele cinci minute şi ăsta este fotbalul. Rapid are jucători buni care te pedepsesc în momentul în care faci greşeli şi cam asta a fost istoria meciului. E frustrant pentru că chiar am jucat bine 88 de minute, am avut consistenţă, determinare, am fost foarte organizaţi. Am avut o primă repriză care ne-a aparţinut, dar uite că nu ajunge… Era un meci pe care trebuia să-l câştigăm după aspectul lui”, a declarat la final Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

Foto: Sebastian Tătaru