Politehnica Timișoara se mută pe stadionul „Dan Păltinișanu” odată cu meciul de sâmbătă, cu Dunărea Călărași. Alb-violeții au disputat ultima partidă oficială pe „Marele Oval” la 21 mai, atunci când pierdeau cu 3-0 derby-ul cu UTA. În etapa a 10-a formația pregătită de Bogdan Andone va fi vizitată de un adversar redutabil, Dunărea Călărași, care a acumulat punctaj maxim în ultimele șase etape, de când banca tehnică a fost preluată de bănățeanul Dan Alexa.

În sezonul trecut, Politehnica a disputat șapte meciuri oficiale pe „Dan Păltinișanu”, șase în campionat și unul în Cupa României. Pe acest teren, alb-violeții au înregistrat un singur succes, 2-0 cu Metalul Reșița (actuala Sportul Snagov), la 3 septembrie 2016, când au înscris Ștefan Blănaru (min. 17) și Bogdan Dănăricu (min. 24), jucători ce astăzi nu se mai regăsesc în lotul echipei. În celelalte partide, „Băieții în Ghete” au mai agonisit un punct pe „Marele Oval”, în remiza cu FC Brașov, scor 1-1.

Iată bilanțul Politehnicii Timișoara în calitate de gazdă pe „Dan Păltinișanu:

21 mai 2017 Politehnica – UTA 0-3 (L2)
25 octombrie 2016 Politehnica – Pandurii 0-3 (Cupa României, 16-imi)
24 septembrie 2016 Politehnica – Luceafărul Oradea 1-3 (L2)
17 septembrie 2016 Politehnica – FC Brașov 1-1 (L2)
3 septembrie 2016 Politehnica – Metalul Reșița 2-0 (L2)
21 august 2016 Politehnica – Foresta Suceava 2-3 (L2)
6 august 2016 Politehnica – Chindia Târgoviște 3-4 (L2)
24 mai 2016 Politehnica – Mama Mia Becicherecu Mic 3-1 (L3)
19 aprilie 2016 Politehnica – FC Hunedoara 3-1 (L3)

Alb-violeții au luat toate punctele Călărașului în sezonul trecut

Cele două întâlniri din stagiunea precedentă cu Dunărea Călărași trezesc amintiri frumoase pentru fanii alb-violeți. Politehnica a reușit victorii în ambele partide, atât în sudul țării, cât și pe „Știința”.

La 29 octombrie 2016, Politehnica se impunea dramatic la Călărași, după un meci cu multe răsturnări de situație. Gazdele au deschis scorul în minutul 4, prin Mircea Ștefan, însă alb-violeții au întors rezultatul imediat după pauză, după reușitele lui Birău (51) și Constantinescu (56-penalty). Dunărea a egalat rapid, prin Bogdan Șandru (58), însă timișorenii au plecat cu toate punctele, după golul marcat în al treilea minut de prelungire de Bădăuță.

Victorie memorabilă și în returul de pe „Știința” pentru alb-violeți, care au reușit poate cel mai bun meci din întreg sezonul. La fel ca în partida din toamnă, Dunărea a deschis scorul, în minutul 28, prin Cătălin Țâră. Situația s-a complicat și mai mult pentru amfitrioni în minutul 35, atunci când Mera a văzut direct cartonașul roșu pentru un fault comis asupra aceluiași Țâră. „Băieții în Ghete” s-au mobilizat exemplar și, după golul egalizator reușit de Ghinescu în minutul 43, a urmat descătușarea în repriza a doua: „dublă” Blănaru în minutele 49 și 63 și, gol de kinogramă Vucea, în minutul 87. 4-1 în inferioritate numerică pentru Politehnica, în fața unui adversar care venea după patru victorii consecutive!

De această dată însă, forma trupei din Călărași e într-adevăr impresionantă. De la preluarea băncii tehnice de către Dan Alexa, echipa a acumulat maximum de puncte, ajungând la șase victorii consecutive. Victoria de săptămâna trecută, 3-1 pe teren propriu cu Pandurii, a propulsat Dunărea pe a doua poziție a clasamentului, pe loc direct promovabil.

Partida Politehnica Timișoara – Dunărea Călărași, din cadrul etapei a 10-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, pe stadionul „Dan Păltinișanu”.