Sorescu & co. se întorc pe „Știința”, pentru duelul de sâmbătă, cu echipa din Miroslava (Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto)

Runda a 15-a a ligii secunde va prilejui revenirea Politehnicii Timișoara pe terenul de lângă Universitate. Partida cu Știința Miroslava se va desfășura sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 14:00, pe arena „Știința”. Alb-violeții au disputat precedentele trei întâlniri de pe teren propriu pe stadionul „Dan Păltinișanu”, contra Dunării Călărași (0-1), UTA-ei (2-1) și cu ACS Poli în Cupa României (0-1).

Politehnica revine pe „Știința” după 49 de zile. Precedenta partidă oficială organizată de alb-violeți pe cea mai centrală arenă a Timișoarei a fost cea din 16 septembrie, în care elevii lui Bogdan Andone au remizat cu CS Balotești, scor 2-2. În acest sezon, alte trei partide s-au desfășurat pe vechiul teren din spatele Facultății de Mecanică, în care Politehnica a obținut două victorii, 2-1 cu FC Argeș Pitești și 1-0 cu CS Mioveni, dar a înregistrat și o înfrângere, 0-2 cu Metaloglobus București.

Revenirea pe „Știința” coincide cu partida de campionat cu formația numită chiar… Știința, cea din Miroslava. Gruparea ieșeană e nou-promovată în eșalonul secund și ocupă locul 17 după primele 14 runde, cu 12 puncte acumulate. În etapa de la finalul săptămânii, moldovenii au remizat, scor 1-1, pe terenul propriu cu Uricani, cu Pandurii Târgu Jiu, după ce s-au aflat la conducere până în cel de-al patrulea minut de prelungire.

Știința Miroslava a înregistrat trei victorii până acum în acest sezon, primele două fiind izbutite în deplasare. La 26 august, moldovenii s-au impus cu 2-1 în Pantelimon, în fața unei alte nou-promovate, Metaloglobus București, și cu același scor s-au impus și la 23 septembrie, în deplasarea de la Balotești. Un singur succes au ieșenii pe teren propriu, în partida din 14 octombrie, tot 2-1 cu Olimpia Satu Mare. Formația din Miroslava e pregătită de Adrian Kerezsy, fostul atacant al Politehnicii Iași din anii 80-90, care a preluat echipa din etapa a 12-a, după despărțirea de Cristian Ungureanu, antrenorul alături de care s-a reușit promovarea în eșalonul secund.

În ceea ce privește Politehnica, la meciul cu Știința Miroslava e așteptată revenirea lui Ioan Mera, care și-a ispășit a treia și ultima etapă de suspendare cu ocazia meciului disputat de alb-violeți sâmbătă, la Ghermănești, cu Sportul Snagov.