Alb-violeţii au obţinut al treilea succes consecutiv în decurs de şapte zile. Politehnica Timişoara a trecut astăzi pe teren propriu de formaţia CSM Slatina, scor 1-0 (1-0), în etapa a IX-a a Ligii 2. Singurul gol al partidei a fost marcat de Cristian Scutaru pe finalul primei părţi.

Cu mai mulţi seniori în teren faţă de jocul din Cupă de la mijlocul săptămânii, jucători reveniţi din izolare cu doar câteva antrenamente în ultimele zile, Politehnica a avut prima ocazie notabilă de poartă în minutul 5. Manea a trimis lung cu stângul în careu, dar reluarea lui Ignea a trecut puţin pe lângă bara din dreapta lui Grecu. Acelaşi Ignea a avut o ocazie şi mai mare 13 minute mai târziu, când portarul Slatinei s-a opus lângă bara din stânga sa, în urma unui şut trimis din poziţie bună. Problemele medicale au continuat din păcate pentru Alin Manea, care a fost nevoit să iasă de pe teren după nici jumătate de oră.

Oaspeţii au echilibrat apoi jocul şi au fost periculoşi prin D. Toma, dar şutul acestuia din minutul 32 a fost peste buturile lui Hindrich. Iar zece minute mai târziu, portarul nostru a reţinut în doi timpi şutul din voleu expediat de Ov. Popescu. Minutul 43 avea să aducă însă unica reuşită a întâlnirii. După un al doilea corner la rând pentru alb-violeţi, portarul Grecu a respins doar până la executantul fazei fixe Munteanu. Acesta l-a servit pe Scutaru, care a trimis un trasor în cros, spre plasa de la colţul lung pentru 1-0!

Partea a doua a întâlnirii a fost controlată în bună măsură de elevii lui Octavian Benga, care şi-au mai creat ocazii prin Casado şi Plazonja (min. 64). Primul a tras pe jos din afara careului, Grecu a respins în lateral, atacantul croat a urmărit balonul, dar şi şutul său din unghi a fost blocat cu preţul unei noi lovituri de colţ. Jocul s-a încheiat cu scorul înscris pe tabela arenei „Ştiinţa” şi la pauză, 1-0, iar Politehnica a urcat pe a treia treaptă a podiumului Ligii 2, cu 17 puncte obţinute în opt partide!

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – B. Vasile (60, Casado), Coadă – Munteanu, Ignea (82, Codrea), Manea (28, Plazonja) – Axente. Pe bancă: Deronja – D. Andrei **, D. Radu **, Toader **, S. Iosif *. Antrenor: Octavian Benga.

CSM Slatina: Grecu – C-tin Radu, Motroc, M. Manea *, Demici * – D. Toma, Ov. Popescu – D. Oprescu, V. Gheorghe (cpt.; 79, Ceapă), Rogoveanu – I. Stoica **. Pe bancă: Velcu * – Cr. Preda, Enache **, Pisaru **, M. Grigore, A. Stan **. Antrenor: Mihai Ianovschi.

* junior U20 / ** junior U18