Politehnica Timișoara Femina s-a reunit joi, 13 iulie, și începe pregătirea pentru noul sezon al Ligii 1, care va debuta pe 26 august.

Jucătoarele antrenate de Mirel Albon se vor antrena pe plan local până pe 5 august, iar din 7 până în 14 august se vor afla în cantonament în județul Hunedoara. Pentru perioada de pregătire, Poli are programate 5 meciuri amicale, urmând să mai stabilească un adversar. Primul meci se va juca în data de 22 iulie în compania echipei St. Mihály SE din Ungaria, pe Stadionul Știința, de la ora 18:00.

„Ne așteaptă o perioadă de pregătire cu multe zile cu două antrenamente, avem un program încărcat și de antrenamente și de jocuri. Am încercat să avem joc de pregătire în fiecare weekend, să avem un program din punct de vedere al jocurilor ca și în perioada competițională. Am încercat să căutam adversari puternici și din țară, dar mai ales de peste hotare, am reușit deja să închegăm un program de jocuri, zic eu, foarte bun. Stabilite avem cinci jocuri la senioare, patru la U17 și două la U15.

Suntem în discuții cu câteva jucătoare, dar deocamdată nu este nimic rezolvat și atunci nu aș vrea să dăm nume. Au plecat multe jucătoare, în cazul unora a fost decizia clubului pentru că obiectivele noastre cu obiectivele lor nu mai erau compatibile, altele și-au manifestat dorința să meargă în altă parte, iar un punct important în politica clubului nostru este acela de a nu ține pe nimeni cu forța, cine își dorește să plece la altă echipă, este liberă să o facă. Desigur că la finalul contractului sau în anumite condiții, însă de această dată toate au primit acordul clubului și vor evolua pentru alte echipe.

Eu cred ca am rămas cu un lot bun, într-adevăr este un lot tânăr care pare lipsit de experiență, însă sunt jucătoare care promit foarte mult și eu cred că, cu două-trei jucătoare experimentate pe posturi pe care în acest moment suntem descoperiți sau nu avem dublură, putem să închegăm un lot valoros cu care să ne luptăm cu echipele puternice sau echipele care s-au întărit foarte tare în această vară” a declarat managerul Mirel Albon.

Lotul prezent la reunire:

Cosmina Roșu, Sara Câmpean, Melinda Nagy, Roxana Mirea, Nikoleta Kurja, Florentina Ancăș (în proces de recuperare), Anda Jivan, Shaira Pera, Andreea Șepețan (2006), Roxana Dovîncescu (2006), Alexandra Boboc (2007), Lorena Mihăilesc (2008),  Florea Florentina (2006), Cioablă Dana (2007), Corsei Bianca (2007), Ionela Năstăsoiu (2006), Elena Petrișor (2007), Anisia Medre (2007), Giorgiana Mateescu, Alexandra Mogoșanu (2007), Patricia Șerban (2007).

Au absentat motivat: Teodora Meluță, Antonia Bratu, Emilin Araujo dos Anjos Rodrigues.