Duelul celor două Politehnici a adus destulă lume pe arena „Dan Păltinişanu” şi un singur gol, din păcate pentru vizitatori.

La lumina reflectoarelor şi în faţa suporterilor aflaţi la tribuna I jocul dintre cele două Poli a avut ritm bun la start. Prima fază notabilă a fost în contul oaspeţilor după zece minute din meci, dar centrarea lui Camara a rămas fără rezultat. Peste alte 11 minute a venit rândul alb-violeţilor să fie mai periculoşi. Portarul Popescu a respins greu cornerul executat de Ignea, iar la următoarea lovitură de colţ rezultată, Andrei a centrat pentru reluarea lui Scutaru cu capul, iar mingea a fost deviată pe lângă poartă. Alb-violeţii au dominat teritorial restul reprizei, dar Bîrnoi şi Ursu nu au găsit soluţia potrivită, fie de la distanţă, fie din careu.

Partea secundă a debutat cu o ocazie pentru Politehnica Timişoara, dar s-a dictat fault la încercarea de reluare cu capul a căpitanului Mera. Atmosfera a devenit apoi electrizantă în sectorul galeriei viola şi jucătorii şi-au intensificat eforturile. Răsplata putea veni înainte de minutul 60, dar acţiunea lui Bîrnoi s-a încheiat cu un şut reţinut de Popescu. Minutul 63 a adus şi o şansă nouă pentru Camara, dar Păduraru a reţinut. Iar peste un sfert de oră Lazăr a ameninţat şi el cu o lovitură de cap. Din nefericire pentru echipa noastră prelungirile au fost cu ghinion. Pe o contră s-a dictat la limită un fault în tuşa dreaptă. F. Cristea a centrat din lovitură liberă şi Sekou Camara a stabilit scorul final, 1-0 pentru Poli Iaşi, cu o lovitură de cap care a muşcat bara din dreapta lui Păduraru.

Campionatul e întrerupt săptămâna viitoare (pentru jocurile echipelor naţionale) astfel că următorul meci al echipei noastre va fi peste mai bine de două săptămâni, în deplasare, cu Metaloglobus Bucureşti (etapa a VI-a a Ligii 2). Alb-violeţii au şapte puncte după primele cinci partide ale stagiunii şi sunt pe locul 8.

Politehnica Timişoara: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Oanea – Ignea, Lazăr – Andrei, Benzar (79, Axente), Bîrnoi (69, Zaluschi) – Ursu (60, Haţegan). Pe bancă: Harrison – Pamfile, S. Costea, Bocşan, Moţiu, Minteuan. Antrenor: Dorin Toma.

Politehnica Iaşi: L. Popescu – Onea, Cană, Fl. Plămadă (cpt.), T. Serediuc – Mihalache, Chatziterzoglou (60, Istrate) – Al. Stan  (70, Torres), F. Cristea (90+4, Târşa), Pelivan (70, Iuraşcu) – Camara. Pe bancă: Axinte – Corobuţă, Aftanache, Asăvoaei, Zaharia. Antrenor: Costel Enache.

„Este frustrant pentru noi să pierdem în minutul 93, dacă analizam înainte, nu eram mulţumit nici cu egalul. Dar când e gata jocul şi am piredut, eram mulţumiţi şi cu un egal. La ultima fază, un fault, dacă a fost fault al lui Doru!? Dar o lipsă de organizare pe faza noastră defensivă şi acest lucru ne-a costat. Am dominat adversarul, am avut posesie bună, dar steril, la finalizare avem încă nevoie acolo poate şi de un jucător sau noi să jucăm mai combinativ, mai rapid, din păcate astăzi nu am fost atenţi până la ultimul fluier al arbitrului. Jucăm pe atac, am ajuns până la finalizare, dar din păcate suferim şi ca talie, încet încet poate vom regla şi aceste lucruri. Încercăm în această pauză, ca şi alte echipe, să ne întărim. Dacă nu, cu ce avem, să ne pregătim şi mai bine şi să spargem acest ghinion, care am înţeles că s-a întâmplat şi în trecut – să fim pe o pantă ascendentă şi să dăm cu bâta în baltă cum se spune… Atmosfera a fost una bună pentru noi şi era frumos ca şi noi să răsplătim suporterii cu o victorie azi”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.