Politehnica Timişoara revine mâine pe arena „Ştiinţa” pentru un meci foarte important. Alb-violeţii primesc replica celor de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu în runda a VI-a a Ligii 2.

„E un nou meci important, un meci pe care trebuie să-l câştigăm cu orice preţ. Sunt foarte importante punctele şi mai puţin modul sau jocul care va fi mâine pe teren, important e ca la final să luăm trei puncte. Dacă vom reuşi să facem şi un meci bun, un meci consistent, va fi extraordinar, dacă nu, indiferent prin ce mijloace sau exprimare pe teren, la sfârşitul jocului trebuie să fim echipa câştigătoare. Am mare încredere în echipă, s-au pregătit foarte bine şi în această săptămână. I-am văzut pe băieţi conştienţi de situaţia în care suntem şi în care sunt ei, ca echipă, sunt concentraţi şi mobilizaţi pentru jocul de mâine. Repet, am mare încredere în ei şi sunt convins că vor face un meci bun şi vor reuşi mâine să câştige jocul”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

Întrebat despre motivele pentru care alb-violeţii nu reuşesc să marcheze, echipa având doar un gol marcat în primele cinci etape, Bogdan Andone a răspuns: „Sunt diferite motive, nu vreau să intru în multe detalii, pe scurt, ne lipsesc doi jucători de atac, în momentul de faţă, foarte importanţi pentru noi: Benzar şi Zaluschi, jucători de execuţie, de finalizare. Şi anul trecut Benzar a fost unul dintre principalii marcatori ai echipei, deşi a fost plecat o mare perioadă din an şi a jucat doar începutul, dar sunt convins că începând de la meciul de mâine vor reuşi ceilalţi băieţi care vor juca, să marcheze. Se întâmplă, sunt momente şi momente… Am analizat meciurile trecute şi împreună cu jucătorii. Am pierdut meciuri din faze fixe, în care poate adversarul a avut un şut sau două, noi două sau trei. Nu mai zice nimeni că la meciul cu Braşovul noi am avut 22 de şuturi, mult peste nivelul Ligii 2, mult peste media Ligii 1, la nivel poate de Farul Constanţa. Dar asta e, ne asumăm şi sunt convins că începând cu meciul de mâine băieţii vor reuşi să marcheze şi în continuare vor fi o echipă şi vom fi o echipă care va marca goluri”.

Absenţele din tabăra noastră sunt aceleaşi ca la partida precedentă, pe lângă Benzar şi Zaluschi, nici tinerii Gologan şi Huminic nu sunt apţi medical. Aceştia sunt aşteptaţi să revină cel mai probabil după întreruperea campionatului de la finele lunii.

„Ne-am pregătit foarte bine pentru jocul de mâine. Vrem să câştigăm, bineînţeles, şi suntem pregătiţi pentru asta. Avem nevoie doar de ajutorul suporterilor pentru a fi mai încrezători. Atmosfera e foarte bună în vestiar, suntem încrezători că vom câştiga, ne gândim la asta mult”, a spus şi Aleksandar Tsvetkov, jucător care a evoluat în centrul defensivei Politehnicii până acum.

Legat despre incapacitatea echipei de a înscrie goluri, internaţionalul bulgar consideră că „nu avem acest noroc să marcăm gol, avem ocazii, avem şansele noastre, dar ratăm. Exersăm totul, şuturile… ne trebuie puţin mai mult noroc să băgăm mingea în poartă”. „M-am acomodat foarte bine. Nu se poate compara cu Clinceni. Totul e foarte plăcut, atmosfera e perfectă, oamenii din jurul nostru sunt foarte buni”, a adăugat Tsvetkov.

Partida Politehnica Timişoara – Viitorul Pandurii Tg. Jiu se dispută pe stadionul „Ştiinţa” mâine, sâmbătă, 10 septembrie, de la ora 11.00, în etapa a VI-a a Ligii 2. Gorjenii sunt pe locul 11, cu şase puncte, în timp ce alb-violeţii ocupă locul 18, cu patru puncte, ambele după cinci meciuri disputate. Biletele costă 20 de lei (intrare generală), mai multe informaţii despre tichete AICI.

Jocul de mâine va fi arbitrat de Cristian Moldoveanu (Sf. Gheorghe), la „centru”, asistat de la margine de Radu Despa (Baia Mare) şi Casian Băla (Arad). Rezervă de arbitru e Norbert Kemenes (Baia Mare). Delegat de joc: Radu Bîtea (Oradea). Observator de arbitri: Octavian Şovre (Satu Mare).

„E o echipă care a câştigat etapa trecută contra Şelimbărului, e o echipă cu calitate pe faza ofensivă, cu jucători tineri şi de calitate, dar încă o dată, nu vreau să vorbesc despre adversar, important e mâine ca noi să fim cum trebuie să fim. Mai ales la un meci acasă, să avem agresivitate, să avem determinare, atitudine şi concentrare în faţa porţii şi, normal, puţin noroc, că avem nevoie şi de noroc. Avem nevoie de suporteri în tribună, le-am mulţumit tot timpul, le-am mulţumit şi după meciul de la Galaţi. Căci au făcut acea deplasare foarte lungă şi pe o vreme foarte rece. Şi sper să fie în continuare alături de echipă, pentru că e nevoie de sprijinul lor şi băieţii chiar au nevoie şi la meciurile de acasă publicul e un factor important pentru a ajuta echipa … Modul în care s-au pregătit, modul în care s-au antrenat, îmi dau speranţe şi ne dau speranţe că mâine va fi un meci bun şi că vom câştiga jocul”, Bogdan Andone, antrenor Politehnica Timişoara