Alb-violeţii s-au impus în amicalul disputat astăzi cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu pe Stadionul Ştiinţa. Ocupanta poziţiei secunde din Liga 2 a condus cu 1-0 şi 2-1, dar Politehnica a întors rezultatul şi a câştigat cu 3-2.

Primele ocazii ale partidei le-a avut Casado, care în minutele 7 şi 18 a ratat de puţin ţinta. Oaspeţii au replicat prin Ţegle (min. 20), al cărui şut a fost reţinut de Hindrich. Apoi, în minutul 22 Rusu a respins cu greu lovitura de cap expediată de Codrea. Contrar cursului, Viitorul Pandurii a deschis scorul în minutul 24 prin Şerbănescu, cu o reluare din interiorul careului, după ce a rămas cu puţin noroc singur cu portarul. Înaintea pauzei, Plazonja (26) şi Mera (45) au mai ameninţat buturile vizitatorilor, dar fără a reuşi primul gol timişorean. Acesta a venit până la urmă în debutul părţii secunde, după ce Ivanovici a fost faultat în marginea careului şi s-a acordat lovitură de pedeapsă. Mircea Axente a fructificat penalty-ul din minutul 48, cu toată opoziţia lui Bodea, care intuise direcţia balonului. Viitorul Pandurii a trecut însă din nou în avantaj şapte minute mai târziu, când Mitrică a scăpat la limita ofsaidului şi a săltat mingea pe lângă portarul nostru.

Alb-violeţii nu au dezarmat iar în minutul 70, în urma unei faze fixe, Coadă a provocat reuşita de 2-2, un autogol, mingea intrând în poartă până la urmă din piciorul lui Ciul. Elevii lui Dan Alexa au forţat imediat şi victoria, a doua în testele din 2021. Mai întâi Popovici (74) a trimis agonizant peste poartă din careul mic apoi, în următorul minut, Axente a fost aproape de o reuşită din marginea careului. Minutul 86 a adus însă şi mult căutatul gol de 3-2, Ivanovici a pătruns din banda stângă şi a centrat pe jos de pe linia de fund, în faţa careului mic, acolo unde l-a găsit pe Alin Ignea, marcator cu un şut precis.

La echipa noastră a debutat cu ocazia acestui joc şi mijlocaşul Romario Rus, cu o evoluţie solidă în partea secundă. Politehnica i-a menajat pe Munteanu, Radunovic, Pamfile şi ultimul sosit, Cioinac, primii trei având mici probleme medicale.

Următorul joc de pregătire al echipei noastre, ultimul înaintea duelului din Cupa României cu Astra, va fi miercuri, 3 februarie, cu Pandurii Tg. Jiu.

Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Scutaru, Mera, Popovici – D. Codrea, Casado – D. Radu, Ivanovici, Manea – Plazonja. Au mai intrat: Jurj, Ignea, Bocşan, R. Rus, Axente, Coadă, D. Andrei, Bîrlovean. Antrenor: Dan Alexa.

Viitorul Pandurii: D. Rusu – Buleică, Lixandru, Băican, Dragu – Prejmerean, Țegle – Șerbănescu, Cioiu, Gîrbiță – Bădăuță. Au mai intrat: Bodea – Copaci, Oros, Paraschiv, Mitrică, Luduşan, Chiorean, Costea, Enache, Ciul şi D. Buia. Antrenor: Flavius Stoican.

„A fost un joc bun, controlat de noi. Pe lângă cele trei goluri am avut foarte multe situaţii în care am ajuns foarte uşor în preajma careului advers. Sunt mulţumit per ansamblu de jocul pe care l-am arătat. Am primit două goluri: unul cu foarte multă şansă pentru adversar iar al doilea după o greşeală mare a noastră. Dar, în ansamblu sunt mulţumit, pentru că am controlat jocul şi am mai avut pe lângă goluri minim patru-cinci situaţii clare. Dar a fost un antrenament reuşit în faţa unei echipe care este în faţa noastră în clasament. Astăzi am ieşit din cantonament, am încheiat cele 11 zile ale stagiului centralizat cu acest joc. Vom mai avea un meci amical până la jocul din Cupă. Sunt mulţumit de cum am arătat astăzi în general şi mă refer la toţi jucătorii… Mă bucur că nu s-a accidentat nimeni, nu au fost intrări dure, care să pericliteze sănătatea jucătorilor. Viitorul e un adversar bun, care încearcă să joace în orice situaţie. Îl cunosc bine pe Flavius Stoican şi asta e filosofia lui de joc. Un adversar care se va bate la promovare”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.