Un compartiment foarte important pentru orice echipă de fotbal, cel al portarilor, a trecut prin schimbări la Politehnica în ultima perioadă. Cel mai în măsură să ne vorbească despre aşteptările de la cei care vor apăra buturile alb-violete în această parte a doua a campionatului este antrenorul nostru cu portarii – Petru Ţurcaş.

Născut la 16 mai 1976, la Timişoara, cel poreclit „Pepu” a debutat la numai 17 ani în Divizia A în tricoul lui FC Politehnica. Iar mai târziu în carieră s-a făcut remarcat şi prin parcursul de senzaţie cu CFR Cluj până în finala Cupei UEFA Intertoto. Ca jucător a mai apărat porţile celor de la CFR Timişoara, Gloria Bistriţa şi Unirea Alba Iulia iar pe final de carieră a revenit „în zonă” la AC Recaş şi Millenium Giarmata. Ca antrenor deţine licenţa UEFA B şi s-a specializat în mod logic pe pregătirea goalkeeperilor, făcând această meserie la Millenium Giarmata şi ACS Poli înainte de a se alătura formaţiei noastre la începutul stagiunii 2019-20.

În această iarnă compartimentul care se ocupă de apărarea buturilor a trecut prin noi modificări la Politehnica. Echipa noastră s-a despărţit de Emanuel Fişteag, care mai activase şi în alte două perioade diferite pentru clubul nostru, şi Marko Deronja, portar sloven care-şi va continua sezonul la colega de eşalon Aerostar Bacău. Ambii apăraseră doar câte un meci pentru alb-violeţi în ediţia 2020-21.

Politehnica se bazează în continuare pe serviciile lui Otto Hindrich (18 ani), sosit în toamnă (împrumut, CFR Cluj), şi George Păduraru (25 ani), înregimentat în această iarnă (ex-Ripensia) pentru securizarea porţii. „În primul rând pentru mine această muncă e o plăcere. Iar la final sper să ne îndeplinim obiectivul, ăsta e cel mai important lucru! …Sunt mulţumit de cum s-au prezentat băieţii în această perioadă, dar examenul e meciul, vedem când începe campionatul dacă ceea ce am lucrat a fost cu folos sau nu. Avem doi portari pe care ne bazăm acum: Hindrich şi Păduraru. Hindrich e un portar tânăr, de perspectivă, iar Păduraru, cu o vârstă medie, are o oarecare experienţă şi sperăm să ne ajute când o să fie nevoie. Concurenţa e deschisă, depinde numai de ei cum se pregătesc şi cum apără”, a spus Petru Ţurcaş.

Otto Hindrich. Foto: Sebastian Tătaru

Despre Otto, integralist în opt partide de campionat în 2020 la echipa noastră, Ţurcaş a precizat că „e un portar în dezvoltare, cu trecerea timpului capătă experienţă şi o să-şi îmbunătăţească calităţile fizice, tehnice, psihice. Pentru mine e foarte importantă calitatea psihică la un portar, de concentrare, de poziţionare, în cadrul porţii şi terenului”.

Pentru a treia soluţie de portar, în caz de nevoie, clubul nostru poate apela în acest sezon şi la juniorul Mario Cuzmanovici (17 ani), care s-a numărat printre puştii aflaţi în pregătiri cu seniorii Politehnicii în ultima perioadă. Tânărul portar din propria pepinieră e titularul formaţiei alb-violete din Liga Elitelor U17.

Numele nou

George Adrian Păduraru s-a născut pe 2 mai 1995, la Botoşani, şi măsoară 1,97 metri înălţime. A crescut la LPS Banatul şi a mai activat la Ştiinţa Miroslava, Millenium Giarmata, Naţional Sebiş şi CSM Lugoj. Ultima sa echipă a fost Ripensia Timişoara, pentru care a totalizat 17 apariţii la nivelul Ligii a II-a.

George Păduraru. Foto: Sebastian Tătaru

„Sunt fericit în primul rând pentru că am ajuns la Politehnica. De fiecare dată când am jucat împotriva ei a fost o atmosferă foarte frumoasă creată de suporteri. Din păcate acum nu pot veni la stadion, dar noi îi vom aştepta cu braţele deschise când vor putea să o facă. Sper să ne realizăm obiectivele propuse, de către staff, de către club. Va fi o luptă foarte grea, sunt 11-12 echipe care se bat acolo sus, dar vom încerca şi sper să prindem un loc de promovare directă în Liga I”, au fost primele gânduri ale lui George Păduraru din postura de alb-violet.

George Păduraru a semnat un contract valabil pe un an şi jumătate cu Politehnica.