Ediţia 2020-21 a Ligii 2 va debuta pe 29 august cu un nou format competiţional, validat oficial ieri de către Comitetul Executiv al FRF. Echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

Varianta votată presupune ca în partea a doua a sezonului, echipele clasate pe primele 6 poziţii să-și dispute locurile de promovare într-un play-off, tur-retur, urmând ca locurile 1 şi 2 să promoveze direct în Liga I, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. Echipele din play-out vor fi împărțite în două grupe, existând în acest moment două scenarii pentru desfăşurarea acestuia, în funcţie de includerea în competiţie a echipei Pandurii Tg. Jiu. Detaliile legate de noul format al competiţiei pentru sezonul 2020-21 pot fi vizualizate AICI.

Reamintim că clubul nostru, într-o scrisoare deschisă adresată partenerelor de competiţie şi FRF, a propus o variantă diferită de desfăşurare a sezonului următor, cu două serii pe criterii geografice în prima fază. „Noi susţinem în continuare că era mai convenabil un format cu două serii de la început. Putem înţelege că seriile în mod geografic împărţite erau uşor dezechilibrate din punct de vedere al valorii, dar considerăm că se putea găsi o altă soluţie, tot cu două serii. La ora actuală sunt 21 de echipe, oarecum (participarea celor de la Pandurii fiind cu semnul întrebării), de aceea ţintarul nu se face astăzi. Vor fi probabil zece deplasări, zece meciuri acasă (în prima fază a campionatului). Se poate ajunge la situaţia să avem deplasări şi pe la Constanţa şi pe la Bacău şi pe la Călăraşi, atunci costurile ar fi mari. Înţelegem că un astfel de sistem reduce 25% din cheltuieli. E clar că e mai bună decât varianta clasică tur-retur, erau foarte aglomerate datele iar în 23 mai e data limită pentru finalizarea competiţiei”, a declarat Marius Cociu, managerul sportiv al Politehnicii Timişoara.

* În altă ordine de idei, la începutul săptămânii, jucătorii şi staff-ul din jurul echipei, au efectuat o nouă etapă de testare pentru depistarea noului coronavirus. Toate cele 26 de persoane testate au primit rezultate negative.

* Politehnica e în continuare în căutarea unui adversar pentru un joc amical în ziua de sâmbătă, 22 august.