Politehnica Timişoara se reîntâlneşte după mai puţin de trei luni de zile cu Fotbal Club Braşov, gruparea în faţa căreia a pierdut barajul pentru evitarea retrogradării la finele stagiunii 2021-22. Alb-violeţii vor totodată să se revanşeze după eşecul sever din runda trecută (scor 0-4 la Rm. Vâlcea, cu CSC Şelimbăr), meci după care antrenorul Bogdan Andone aşteaptă o altă abordare de la elevii săi.

„E un nou meci de campionat, un meci important, toate sunt foarte importante, dar având în vedere ultimul nostru rezultat – care a fost unul ruşinos – meciul de mâine devine cu atât mai important. Pentru că trebuie să avem o altă atitudine, să fim mult mai determinaţi, mult mai agresivi şi mult mai conştienţi să fie jucătorii de clubul şi echipa pentru care joacă!”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„A fost o săptămână delicată, importantă, normal, pentru că după rezultatele din etapa trecută este o anumită presiune şi e normal să fie aşa. Încă o dată spun, jucătorii trebuie să conştientizeze la ce echipă sunt, la ce club sunt, pretenţiile pe care le am eu şi clubul. Şi tocmai de aceea aştept mâine de la ei o altă abordare, o altă determinare. Iar cu cei la care vom vedea în meciul următor, în meciurile următoare, că nu înţeleg ceea ce ne dorim, ceea ce trebuie să facă, probabil vom ajunge la o discuţie serioasă şi poate chiar la despărţire. Chiar cu riscul de a nu avea timp sau buget pentru a aduce, cine nu va înţelege ce trebuie să facă şi ce aşteptări sunt de la el, cu părere de rău altă soluţie nu va fi”, a subliniat tehnicianul alb-violeţilor.

Întrebat dacă partida de mâine va avea o încărcătură psihologică în condiţiile în care echipa adversă are un fost antrenor al Politehnicii la conducerea băncii tehnice, Andone a răspuns: „Putem spune şi acest lucru, pentru că Dan Alexa cunoaşte foarte bine clubul, echipa, oraşul, este şi un antrenor foarte bun. Vine şi Braşovul, echipa cu care s-a jucat barajul în primăvară. E normal ca meciul să aibă o încărcătură aparte faţă de un meci normal de campionat. Dar cum am spus şi le spun tot timpul băieţilor: noi trebuie să fim tot timpul concentraţi şi focusaţi pe ceea ce avem noi de făcut. Pe ce ne dorim şi pregătim la antrenamente. Şi chiar dacă mâine, din punctul meu de vedere, pornim cu şansa a doua, datorită ultimelor rezultate directe dintre cele două echipe, trebuie să fim pregătiţi şi conştienţi, să luptăm pentru victorie”.

Din păcate Politehnica va fi lipsită şi la acest joc de fotbaliştii care au absentat din motive medicale în meciul precedent. Mai mult, Cătălin Oanea este suspendat după ce a fost eliminat în partida de la Rm. Vâlcea. „Sunt vechile absenţe, nu vreau să le enumăr. Aceleaşi absenţe, nu a reintrat absolut nimeni… mai avem încă unul, doi-trei jucători chiar, cu diferite probleme, din păcate cam mulţi şi din diferite motive. Sper ca, şi trebuie ca, jucătorii rămaşi, să îşi facă treaba, pentru că toţi jucătorii care sunt în cadrul clubului, chiar şi cei doi-trei copii de 2006 care se antrenează cu noi, trebuie să fie pregătiţi şi să înţeleagă că dacă vom avea nevoie de ei vor trebui să joace şi să joace la capacitatea lor maximă pentru a câştiga jocul”, a adăugat Bogdan Andone.

„Aşa cum a spus şi Mister, ne dorim să câştigăm fiecare meci în parte, să facem cât mai multe puncte şi să ducem Poli acolo unde îi este locul. Nu ar trebui să avem rezultate ca săptămâna trecută, la Vâlcea, e o ruşine să încasăm patru goluri. Sper să nu se mai întâmple aşa ceva. Să avem altă atitudine şi să ne dorim toţi să câştigăm meciuri împreună până în ultima etapă”, a spus şi Dan Pureca, jucător născut în anul 2004, provenit din Academia Politehnica şi care a debutat în prima echipă în acest sezon.

„Am jucat mai multe posturi, cel mai bine mă simt la mijlocul terenului, mijlocaş central, dar joc unde este nevoie de mine, nu e nicio problemă”, a precizat tânărul alb-violet despre polivalenţa sa. Acesta a adăugat că atmosfera din vestiar este „relativ bună, după meciul trecut, sper să nu fie o decădere, să ne culcăm pe o ureche, şi să facem un joc bun”. Despre tranziţia de la juniori la seniori, Pureca a concluzionat: „Nu e aşa grea cum mă aşteptam, dar e alt nivel, altă viteză de joc, alt ritm, m-am obişnuit”.

Partida Politehnica Timişoara – FC Braşov se dispută mâine, sâmbătă, 20 august, de la ora 11.00 (televizat Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 2), pe stadionul Ştiinţa, în etapa a III-a a Ligii 2. Biletele pentru acest joc pot fi achiziţionate online AICI. Prețul unuia este de 20 de lei, accesul este general. Biletele se pot cumpăra și în format fizic de la stadion începând cu o oră înaintea începerii meciului. Copiii sub 14 ani şi juniorii Academiei Politehnica au intrare gratuită.

Arbitrul partidei va fi Marius Chioran (Floreşti, CJ), asistat la cele două margini de Ovidiu Timar (Oradea) şi Alexandru Mihăilă (Rm. Vâlcea). Rezervă de arbitru e Tudor Jurcă (Arad). Delegat de joc: Horaţiu Stănescu (Craiova). Observator arbitri: Cristina Babadac (Alexandria).