Politehnica are parte mâine de o nouă deplasare dificilă în Liga 2. Alb-violeţii joacă pe terenul revelaţiei FC Unirea Dej, grupare care se află în fruntea ierarhiei.

„Este o deplasare dificilă, întâlnim echipa de pe primul loc. Dar e un meci pe care trebuie să-l abordăm cu spirit de luptă şi cu dorinţa de a ne revanşa după ultimele meciuri şi după ultima perioadă nefastă din punct de vedere al rezultatelor. Nu va fi un meci simplu, dar trebuie să ajungem la ora jocului pregătiţi şi motivaţi. Pentru că, am spus-o de atâtea ori, indiferent de cine intră pe teren, cine antrenează această echipă, sau cine conduce acest club, trebuie să dea maximum pentru echipă, pentru Poli şi să scoată maximum din fiecare joc. Acesta e cel mai important lucru, ca la ora jocului toată lumea să fie motivată, să fie împreună şi să dea maximum posibil pentru a încerca să facă un rezultat pozitiv. Este o perioadă dificilă pentru echipă, pentru jucători, pentru club. Dar în aceste momente e nevoie de caracter, în aceste momente se văd caracterele şi poate mai mult ca niciodată avem nevoie ca aceste caractere să se vadă mâine la joc”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Noi încercăm să ne focusăm pe echipa noastră cât mai mult în această perioadă, să avem un moral bun, chiar în condiţiile date, şi încă o dată fac apel sau îmi doresc, să avem acest spirit de luptă, pentru că va fi un meci de luptă mâine. Vremea la Dej în ultimele zile, a plouat continuu, şi mâine la ora jocului vor fi undeva la 14-15 grade, teren greu. Tocmai de aceea e nevoie de spirit, de luptă, e nevoie de atitudine şi cum am apus, de puţină şansă, avem nevoie. Sunt convins că dacă reuşim să marcăm primii vom avea şanse foarte mari de a câştiga jocul”, a mai spus Andone.

„Am spus, m-am consultat cu căpitanii de echipă, în ce sistem se simt ei cel mai bine, în ce sistem au încredere, în ce sistem dau cel mai bun randament, dar din păcate ne lipseşte acest preşedinte. Am dat tot timpul exemplu pe Dănuţ Coman, care în situaţii foarte dificile la Astra şi Hermannstadt a făcut nişte lucruri extraordinare. Un preşedinte care să fie alături de echipă, care să ştie exact cum să organizeze structura clubului din punct de vedere sportiv şi în anumite momente să vină să vorbească cu echipa şi să fie alături de antrenor şi echipă. E foarte important acest aspect, din păcate încă la noi nu avem acest post acoperit şi e foarte important, în momentul în care se va lua această decizie să fie un om de fotbal, un om care să ştie foarte bine cum trebuie structurat şi condus clubul din punct de vedere sportiv”, a adăugat „principalul” alb-violeţilor.

Întrebat dacă l-a propus pe Dănuţ Coman preşedinte la club, Bogdan Andone a răspuns: „Nu l-am propus, am dat un exemplu, pentru că am trăit împreună perioada Astra, cu probleme financiare care se ştiu foarte bine şi e o persoană care a ştiut cum să gestioneze şi relaţia cu patronul, şi relaţia cu antrenorul şi cea cu jucătorii şi a ştiut să facă rezultate foarte bune chiar şi în condiţiile vitrege din acea perioadă. Din punctul meu de vedere poate ar fi varianta ideală pentru club”.

„E o deplasare dificilă, venim după o perioadă foarte grea pentru noi. Sperăm ca mâine la ora jocului să fim aproape 100%, căci 100% e greu să fim din punct de vedere fizic. Important e să nu găsim scuze – că din pricina aceasta nu am reuşit să obţinem un rezultat pozitiv pentru noi. A fost o înfrângere grea în Cupă, din punctul meu de vedere este foarte dificil pentru noi. Pentru că a fost cu o echipă de Liga 3, cu toate că este o echipă bună de Liga 3 nu aveam voie să pierdem acolo, plus că rezultatele pe care le-am avut în urmă au fost rele. Sper ca mâine să spargem gheaţa, să câştigăm, avem nevoie de cele trei puncte. Îmi doresc foarte mult acest lucru. Trebuie să facem orice posibil să câştigăm, nu contează cum… Probabil terenul va fi foarte dificil, trebuie să facem tot ce depindem de noi să câştigăm”, a spus şi fundaşul Cristian Bocşan.

Partida FC Unirea Dej – Politehnica Timişoara se dispută mâine, 17 septembrie, de la ora 11.00 (joc netelevizat), în etapa a VII-a a Ligii 2. Ardelenii au 13 puncte şi se află la egalitate cu alte trei formaţii în fruntea ierarhiei. Alb-violeţii au acumulat doar patru puncte până acum şi ocupă locul 18.