Politehnica Timişoara are parte în weekend de o reîntâlnire cu U Craiova 1948. După remiza albă din sezonul regular şi meciul din Cupa României, câştigat de alb-violeţi chiar în Bănie (scor 3-1), cele două se întâlnesc sâmbătă pentru partida din turul play-off-ului Ligii 2.

„Ne aşteaptă un meci greu, Craiova e o echipă care de la începutul sezonului şi până acum a fost mereu în primele trei locuri, e o echipă foarte puternică, o echipă de forţă, o echipă foarte bine organizată de la venirea lui Eugen Trică. Este un meci dificil, chiar dacă i-am bătut în Cupă, meciul acela a avut istoricul lui, a fost acea eliminare a lui Baeten, care ne-a facilitat victoria. E un meci cu miză, îmi doresc de la echipa mea să-şi păstreze determinarea pe care au avut-o la Călăraşi, la Călăraşi am arătat mult mai bine decât în precedentele două jocuri, îmi doresc să nu aibă presiune. Repet, îmi doresc să joace dezinvolt, suntem echipa care vrem să producem marea surpriză. Cred că presiunea trebuie să fie pe Craiova în momentul acesta”, a declarat Dan Alexa.

Tehnicianul Politehnicii a vorbit despre punctele forte ale adversarilor, care au schimbat recent antrenorul principal, dar a subliniat şi că elevii săi sunt capabili să-şi depăşească (din nou) adversarul. „Joacă mult mai direct, nu mai fac greşeli, Stângă era antrenorul care le cerea foarte mult să joace, să rişte, puteai găsi spaţii în spatele fundaşilor lor.  Cu Trică s-au schimbat, evoluează cu doi atacanţi, joacă mai direct, nu-şi asumă foarte multe riscuri şi, dacă urmăriţi, foarte puţine situaţii de poartă au adversarii împotriva lor. Meciul de la Mioveni a fost un meci închis, unde Mioveniul rar a intrat în careul lor. Cred că asta este forţa lor, e o echipă foarte puternică în duelurile unu la unu, aici au reuşit ei tot timpul să facă diferenţa, e o echipă robustă, care în orice moment poate să fie periculoasă, atât la fazele fixe, cât şi în situaţii de joc. Au jucători buni, sigur, şi-au permis lucrul acesta, cred că au cel mai mare buget din Liga 2. Şi, bravo lor, că-şi doresc foarte mult să promoveze şi fac eforturi, din punctul ăsta de vedere au tot respectul meu. Dar şi noi suntem o echipă care atunci când e organizată şi are determinare poate câştiga împotriva oricărei echipe. Important e să păstrăm concentrarea şi să fim mult mai prezenţi în joc faţă de alte partide”, a explicat Dan Alexa.

„Mă aştept la un meci în care cine va face mai puţine greşeli acela va câştiga. Atât eu, cât şi Trică, suntem antrenori care ne organizăm bine echipele… Eu cred că va fi un meci cu situaţii de a înscrie, pentru că atât la noi, cât şi la Craiova, sunt jucători care pot face diferenţa şi jucători care în anumite momente pot să facă ceva”, a concluzionat antrenorul alb-violeţilor. Dan Alexa îşi va ispăşi la Craiova ultima etapă de suspendare, în schimb tot lotul Politehnicii este valid pentru acest duel.

„Mergem cu încredere la Craiova, după jocul bun de la Călăraşi , suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci foarte dificil, vrem să arătăm că suntem o pretendentă la promovare şi, pentru asta, e nevoie să jucăm fotbal, să arătăm determinare, să fim concentraţi în fiecare moment al jocului şi să exploatăm la maximum greşelile”, a spus şi Mircea Axente.

„Avem ascendentul moral, nu ne-au învins cei de la Craiova, avem o victorie în Cupă şi acel egal din campionat, meci pe care puteam să-l câştigăm dacă eram mai atenţi, şi mergem clar să câştigăm acolo. Ca să putem să prindem primele două locuri e nevoie să începem să câştigăm”, a precizat atacantul nostru.

Partida U Craiova 1948 – Politehnica Timişoara se dispută sâmbătă, de la ora 14.00 (transmis pe Digisport 1, Look TV şi Telekom), pe stadionul „Ion Oblemenco”, în etapa a II-a a play-off-ului Ligii 2. Gazdele ocupă locul 2, cu 36 de puncte, înaintea acestei runde, în timp ce alb-violeţii au acumulat 33 de puncte şi sunt pe poziţia a 5-a.