Starea de spirit a lotului alb-violet s-a îmbunătăţit considerabil după succesul cu Unirea Slobozia din Cupa României. Politehnica Timişoara abordează astfel cu destulă încredere următoarea deplasare, cea de duminică din campionat, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Meciul următor reprezintă pentru echipa noastră a şaptea deplasare din zece partide în acest sezon, dacă luăm în considerare şi meciurile din competiţia K.O. „Va fi un joc greu pentru că noi venim şi după un joc de Cupă iarăşi greu, o deplasare lungă. Acestea sunt problemele noastre în campionat. Am început cu două deplasări, jocurile de Cupă le-am disputat în deplasare, e o oboseală, dar sper ca în aceste două zile să treacă, să ne axăm pe refacere şi să fim cât mai proaspeţi la jocul cu Viitorul Pandurii. Vor fi schimbări bineînţeles şi în echipă, sunt jucători care nu au evoluat deloc la Slobozia, vor intra în acest joc, jucători care au jucat doar 45 de minute, dar sunt şi jucători care vor lipsi din păcate. Meciul cu Slobozia ne-a costat trei jucători: Pamfile – cu entorsă, Mera – o problemă la adductori – iar Roberto a luat cartonaşul roşu. Din păcate avem şi un lot numeric mai redus şi la noi se vede acest lucru”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii.

Tehnicianul a precizat că starea de spirit a alb-violeţilor s-a schimbat după succesul cu 1-0, din 16-imile Cupei României, înregistrat la mijlocul săptămânii: „Venim după o victorie de moral, după jocul de Cupă de la Slobozia. Mă bucur că jucătorii încep încet încet să prindă din nou încrederea pe care am avut-o în primele etape. Încrederea trebuie să vină şi în acest joc, pentru că merităm, deşi ultimele rezultate în campionat nu ne-au avantajat, jocul este în creştere, avem potenţă să trecem peste momentele grele şi, cel mai important, să trecem peste minutul 89 sau 90. Este frustrant, este greu, în viaţa echipei se întâmplă şi astfel de lucruri, noi suntem o echipă tânără, în reconstrucţie, trebuie să urmăm anumiţi paşi. Aceste este lotul în momentul actual şi încercăm să creştem împreună şi să aducem rezultatele pozitive de care avem nevoie…”.

Despre partida din judeţul Gorj a vorbit şi cel mai tânăr component al lotului. „Meciul următor va fi un meci greu, clar, plecăm mâine, venim dintr-o deplasare grea, victoria de la Slobozia ne-a prins foarte bine, mai ales pentru moralul nostru. Sperăm să venim acasă cu toate cele trei puncte şi o să pregătim bine jocul următor cu cei de la Brăila … Mă simt foarte în formă, mă bucur că grupul m-a acceptat foarte bine. Din toate punctele de vedere. Mă încurajează, mă susţin şi-mi doresc să cresc cât mai mult, pentru că încă sunt tânăr şi am de învăţat foarte multe”, a spus şi Tudor Moţiu,

Tânărul fundaş s-a arătat recunoscător că veteranii Ioan Mera şi Cristian Scutaru îl ajută să se îmbunătăţească ca fotbalist: „Tot timpul încearcă să-mi explice unde greşesc, să mă corecteze şi apreciez lucrul acesta foarte mult”. De remarcat că, fiind apărător central la bază, Tudor s-a achitat foarte bine în jocurile Politehnicii de sarcini din postura de fundaş lateral dreapta: „În meciul cu Lipova am avut mici greşeli, dar consider că în meciul de la Slobozia le-am corectat şi uşor uşor am început să înţeleg ce înseamnă şi postul de fundaş dreapta”. Tânărul în vârstă de 17 ani are o apariţie în campionat şi două în Cupa României în acest sezon, competiţie în care a debutat la seniorii Politehnicii în stagiunea trecută.

Pe lângă Claudiu Pamfile şi Roberto Haţegan, sigur nu se vor afla pe teren duminică nici Sebastian Serediuc şi Denis Radu, jucători aflaţi în continuare în proces de refacere.

Partida Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Politehnica Timişoara se dispută duminică, 26 septembrie, de la ora 11.00 (netelevizat), în etapa a VIII-a a Ligii 2, pe stadionul „Municipal”, din Târgu Jiu. Gorjenii ocupă locul 16, cu trei puncte, în timp ce alb-violeţii sunt pe 14 cu şapte puncte cumulate.

„Discuţiile pe care le am cu ei în vestiar ţin de bucătăria noastră internă. Eu nu o să urechez niciodată jucătorii în public. Discuţiile mele în vestiar cu ei sunt unele. Trebuie făcuţi să înţeleagă că nu doar antrenorul este responsabil pentru rezultate şi ei au anumite responsabilităţi în teren, dar rezultatele, bineînţeles, mi le asum. Se întâmplă să greşim, să facem greşeli mari, în unele jocuri, aceste lucruri ne costă. Şi presiunea mare este pe antrenor… Trebuia să existe un declic. După jocul de la Slobozia cred că s-a realizat acest lucru. Am reuşit să gestionăm bine jocul, să trecem de acel minut 90. Am avut mai multe ocazii decât s-a scris, pentru că nu a fost un joc aşa de rău cum scria presa din Ialomiţa, din care s-a preluat mai departe. Jocul a fost destul de bun, chiar dacă am folosit şi noi jucători mai tineri sau care au jucat mai puţin, avem un lot tânăr şi bun şi care poate să crească de la joc la joc”, Dorin Toma, antrenor principal Politehnica Timişoara