Suntem în al treilea sezon din istoria Politehnicii Timișoara Femina și a venit momentul primei victorii cu FC Universitatea Cluj. Spunem prima pentru că victoria din octombrie 2022 a fost una obținută la masa verde. Până la duelul de azi și cu excepția meciului menționat, în cele 6 dueluri bilanțul arăta patru înfrângeri și două rezultate de egalitate. Egalul din octombrie 2023 ne-a dat speranțe și într-un final am reușit să trecem peste un oarecare complex, am făcut un meci foarte bun și a venit prima victorie!

A fost un meci de intensitate maximă, un meci de luptă cu destule opriri pentru intrări dure. Prima repriză a aparținut Politehnicii, alb-violetele controlând jocul. După câteva ocazii ratate de Ivanova și două greșeli în apărarea noastră, dar care nu au adus pericol, în minutul 31 Claudia Bistrian pătrunde în centru, îi pasează Lorenei Mihăilesc, care o servește pe Teo Meluță pentru un șut imparabil de la 16 metri. Deschiderea scorului a dat un imbold și mai mare, până la pauză ratând câteva oportunități bune.

Chiar în startul reprizei secunde, în minutul 50, Nikoleta Kurja a executat perfect o lovitură liberă, iar Antonia Bratu a trimis balonul în plasă. Fericirea a durat doar câteva secunde în tabăra noastră pentru că Antonia a căzut inconștientă pe gazon, medicii intervenind prompt pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Au urmat momente în care ne-am precipitat, lucru de care a încercat să profite FC Universitatea Cluj, însă jucătoarele oaspete nu au avut luciditate de a marca și a reveni pe tabelă. Până la finalul meciului Dimitra Ivanova a avut cea mai mare ocazie, însă balonul a lovit bara laterală.

Între timp și Antonia Bratu a ieșit pe picioarele ei din ambulanță, lucru care ne-a liniștit. Fluier final, 2-0 și bucurie imensă pe Stadionul Știința. Trei puncte care ne duc la nouă distanță pentru startul de play-off. Punctăm și debutul Aidei Bucșa, jucătoare născută în 2009.

Este greu de tras concluzii. A fost un meci foarte bun, cu două reprize diferite. Cred că am făcut cea mai bună primă repriză, nu din acest campionat, ci de când sunt eu la Timișoara, cu modelul de joc care îmi place, cu un pressing foarte avansat. Am avut agresivitate, în sensul bun al cuvântului, nu le-am dat timp și spațiu. Clujul are o echipă foarte bună, cu jucătoare care știu jocul și, dacă le lăsam să joace, lucrurile ar fi stat altfel. Mă bucură atitudinea fetelor, sper să o ținem tot așa, ne-am pregătit șase săptămâni pentru stilul acesta de joc și ne iese. Mă bucur că am rezistat și fizic. În repriza a doua ele au controlat jocul, dar este greu la tinerețea lotului nostru, la 2-0 să știm să gestionăm situația, să ținem de minge, ne-am precipitat, am dat tare în ea, ne-am luat la luptă inutil și a fost în avantajul echipei oaspete, care puteau și ele să înscrie. Cred că este un rezultat corect. Noi puteam să marcăm mai mult în prima repriză, Dimitra Ivanova a avut două ocazii singură cu portarul plus lovitura de cap. Am avut bară în ambele reprize și am mai avut câteva oportunități. Cel mai important pentru toată lumea este rezultatul, 2-0, pentru mine este jocul și sunt foarte mulțumit. Cred că suntem pe un drum bun și sper să o ținem tot așa. Sper să nu avem accidentări, am avut câteva astăzi, am fost obligat să fac schimbări și permutări pe posturi. Sper ca toate să fie recuperate cât mai repede și să continuăm pe aceeași linie. După acțiunea loturilor, ne putem pregăti împreună – în formula în care am jucat astăzi am făcut un singur antrenament ieri.

În acest moment, dacă luăm matematic, sunt 36 de puncte în joc și noi avem 9 puncte avans, avem cu 25% mai multe șanse decât celelalte echipe. Asta este matematică, vedem în teren ce se întâmplă. Avantajul nu este hotărâtor, noi trebuie să ne facem punctele, trebuie să jucăm la fel, acesta este obiectivul. Eu zic că în play-off toată lumea va pierde puncte, acum vedem fiecare cât și cum. Este greu să duci un astfel de sezon până la capăt, vor fi multe săptămâni cu două meciuri, se va întrerupe campionatul și pentru loturile naționale. Va trebui să gestionăm foarte bine toate aceste situații, sper să reușim să o facem. Cât de curând va reveni și Tina Ancăș, revine și Dyana Dawood și sper ca această concurență pe post să fie una benefică. Mă bucur că au intrat jucătoare de pe bancă și nu au fost un minus. Cel mai îmbucurător este debutul Aidei Bucșa, o jucătoare născută în 2009, care a intrat și a jucat ca oricare altă jucătoare. Cât de curând este posibil să debuteze și sora ei geamănă, Ariana.

Poli continuă pe același drum – va încerca să joace fotbal, să promoveze jucătoare tinere și să facă o echipă de perspectivă care în timp să însemne ceva în fotbalul românesc” a declarat Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Câmpean, 5. Meluță (cpt.), 6. Nagy, 4. Bratu (19. Șepețan 54′), 14. Jivan (99. Scaramelo 76′), 10. Kurja, 11. Mirea, 18. Boboc (28. Bucșa 76′), 96. Bistrian, 16. Ivanova, 9. Mihăilesc (17.Pera 58′)

Rezerve neutilizate: 30. Roșu, 2. Sondore, 25. Cioablă