Politehnica Timișoara și Luceafărul Oradea au încheiat fără goluri ultimul meci al etapei a 3-a din Liga a II-a. A fost 0-0 pe „Dan Păltinișanu”, la capătul unui meci disputat, însă în care ocaziile clare au apărut cu greutate la cele două porți.

Primă repriză echilibrată, însă cu puține faze de poartă pe „Dan Păltinișanu”. Prima situație notabilă a venit în minutul 7, atunci când Prejmereanu a trimis o pasă neglijentă spre propriul portar, Bozian a interceptat balonul, însă a intrat în unghi și nu a mai reușit să reia spre poartă. Apoi, în minutul 18, Schieb l-a lansat pe Bozian, Moga a ieșit la marginea careului, dar chiar și așa a reușit să blocheze șutul șeptarului polist. Luceafărul a replicat în minutul 21, prin Vasile Pop, care a trimis peste poartă dintr-o lovtură liberă de la mare distanță. Același Pop a pătruns periculos în careu, în minutul 32, a ajuns în situație de unu contra unu cu Murariu, însă portarul Politehnicii a reușit să blocheze.

La pauză, Cosmin Petruescu i-a schimbat pe Vidrăsan și Miholca, iar în locul lor au fost introduși Nicolescu și Bănică, pentru a impulsiona jocul ofensiv, însă prima mare ocazie a mitanului secund a venit tot dintr-o fază fixă. În minutul 53, după un corner executat de pe dreapta de Ignea, apărarea bihoreană nu a reușit să respingă din fața porții, iar Mera, de la limita careului mic, l-a luat la țintă pe Moga. Prima șansă dintr-o fază cursivă a venit în minutul 66, atunci când Bănică a ajuns în situație de finalizare, de la 16 metri, dar Moga a salvat golul, respingând în corner.

Spre final, a ieșit la rampă Romeo Bănică. Mai întâi, în minutul 83, a fost blocat pe linia de fund de Moga, încercând să recentreze un balon spre Velici. La cornerul rezultat, același Bănică a reluat de la opt metri, însă pe lângă țintă. Politehnica a presat în permanență în ultimele minute în jumătatea adversă, însă defensiva trupei lui Cristian Lupuț a rezistat. Ultimul fluier al craiovencei Ionela Peșu a consemnat primul punct stagional pentru Politehnica, însă victoria se lasă, deocamdată, așteptată.

Politehnica Timișoara (antrenor Cosmin Petruescu): Murariu – Bilia, Scutaru, Mera (cpt.), Cherecheș – Vidrăsan (46, Nicolescu), Ignea – Miholca (46, Bănică), Bozian, Schieb – Velici (84, Plămadă)
Luceafărul Oradea (antrenor Cristian Lupuț): Moga – Ludușan (84, Paraschiv), Oroș (cpt.), Opriș, Ban – Lukacs, Prejmereanu – Dulca (70, Mitrică), Codoban (88, Chiorean), Gunie – V. Pop.

Pentru Politehnica urmează, duminica viitoare, de la ora 13.30, un derbi de tradiție pe „Dan Păltinișanu”, în compania Universității Cluj.