© Politehnica Timişoara

Ieri și astăzi au semnat pentru ASU Politehnica trei jucători, toți fiind mijlocași care au evoluat în toamnă la două colege de serie ale alb-violeților, echipe candidate la promovare, FC Chindia Târgoviște și Petrolul. Bogdan Vasile a fost transferat definitiv, contractul fiind pe un an și jumătate, iar Alin Manea și Mihai Ene au fost împrumutați până în vară de cluburile de care aparțin, CS Universitatea Craiova, respectiv Viitorul Constanța.

 

© Politehnica Timişoara

Bogdan Vasile este mijlocaș defensiv, s-a născut la 2 februarie 1995, la Arad. A făcut junioratul la Viitorul Constanța, de unde, în 2013, a fost împrumutat la Steaua, pentru care a jucat toate minutele în prima ediție a Ligii de Tineret UEFA, Steaua disputând atunci șase meciuri (cu Schalke 04, Chelsea și Basel). A mai jucat la FC Voluntari, Dunărea Călărași (cu ambele promovând în Liga I), Zimbru Chișinău (jucând 7 meciuri în prima ligă a R. Moldova) și, în sezonul de toamnă al acestei ediții, la FC Chindia Târgoviște, evoluând în primele trei etape. Are mai multe selecții la naționala de juniori U19, inclusiv în preliminariile Euro 2014 la această categorie de vârstă, când a jucat în toate cele trei partide susținute de România în Turul de elită.

 

 

© Politehnica Timişoara

Alin Manea este mijlocaș ofensiv, s-a născut la 9 ianuarie 1997, la Buzău. Pe când era junior, s-a transferat de la Corona Brașov (pentru care a debutat în Liga I la doar 17 ani, într-un meci cu Steaua) la CS Universitatea Craiova, unde a jucat la echipa secundă și apoi la prima echipă (inclusiv 6 meciuri în Liga I). A fost ulterior împrumutat la Sportul Snagov, Dacia Unirea Brăila și FC Chindia Târgoviște, pentru care a evoluat în două meciuri în sezonul de toamnă 2018. A fost internațional de juniori U16, U17, U18 și U19, jucând inclusiv în partide oficiale, și are o selecție în naționala de tineret, în 2016, în preliminariile Euro, cu Bulgaria.

 

 

 

© Politehnica Timişoara

Mihai Ene este mijlocaș ofensiv, s-a născut la 17 ianuarie 1999. A făcut junioratul la Viitorul Constanța, pentru care a jucat în Liga de Tineret UEFA în două ediții, în 2015 (la doar 16 ani!) și în 2016/17, când dobrogenii au ajuns până în optimi, unde au fost eliminați de Porto. Din cele șase meciuri ale acelei ediții, a jucat în cinci, iar în patru a fost titular, deși era cu un an mai mic decât limita de vârstă. În vara anului trecut a fost campion național U19 cu Viitorul, care a învins-o cu 4-0 în finala Ligii Elitelor pe Dinamo, meci în care a fost titular, la fel ca și Murariu, Vidrăsan și Bănică, alți jucători împrumutați de clubul lui Gică Hagi la ASU Politehnica. Din această generație 1999 a academiei constănțene au mai făcut parte Drăguș, Mățan, T. Băluță și Boboc. Ene a fost internațional de juniori U15 și U16. În sezonul de toamnă 2018 a făcut parte din lotul Petrolului, nejucând însă niciun meci oficial.