Încă un junior promiţător din cadrul clubului nostru a semnat în preajma sărbătorilor de iarnă primul său contract de fotbalist profesionist cu Politehnica Timişoara. Mijlocaşul Luchian Andrei Gologan şi-a pus semnătura pe o înţelegere valabilă până în vara anului 2023!

Luchian Gologan s-a născut pe 25 ianuarie 2004, la Timişoara. A început fotbalul la FC Politehnica Timişoara la vârsta de 6 ani şi a mai jucat apoi la ACS Poli şi LPS Banatul. Din anul 2019 a devenit jucătorul nostru şi a atras rapid şi atenţia altor cluburi. În prezent e component de bază al formaţiei Elită U17 a Politehnicii, antrenată de prof. Alin Ionescu. Iar, la fel ca în cazul colegului de generaţie Tudor Moţiu, care a semnat înainte de Crăciun, Luchian Andrei Gologan şi-a făcut debutul senioral în jocul din Cupa României cu CSC Ghiroda (scor 4-3 după prelungiri). Mijlocaşul central a intrat pe teren în minutul 55 din acel meci. Alte posturi pe care poate juca sunt cele de mijlocaş lateral (dreapta/stânga) şi fundaş stânga.


„Sunt foarte fericit, vreau să mulţumesc în primul rând familiei mele pentru tot sprijinul şi tuturor antrenorilor cu care am colaborat. Ştiu că este doar primul pas pentru mine, mai am mult de muncit ca să ajung la nivelul pe care mi-l doresc. De abia aştept să pornesc în această nouă aventură şi să mă bucur de fotbal în continuare… Sper să ajung să joc, acesta e obiectivul meu, şi să ajung cât mai departe în carieră”, a spus Luchian Andrei Gologan după semnarea contractului.

Gologan a vorbit şi despre activitatea avută alături de colegii de generaţie. „A fost un sezon destul de ciudat, noi am muncit foarte mult pentru a avea aceste rezultate, vrem să ne calificăm mai departe, să mergem în fazele următoare. Suntem dispuşi să facem tot ce depinde de noi, să dăm totul pe teren”, a precizat tânărul mijlocaş. Reamintim că în prezent echipa noastră din campionatul naţional Elite U17 se află pe poziţia a 4-a, la trei puncte distanţă de locul 2 (calificant) în Seria Vest.

Luchian Gologan, Tudor Moțiu, Robert Ehling (toți născuți în 2004), Alexandru Gașpar, Rareș Bîrloveanu și Ilie Velcan (toți n. 2003), dintre care ultimii patru au evoluat în toamnă în Liga 3 sub formă de împrumut la Fortuna Becicherecu Mic, vor începe antrenamentele în acest an alături de colegii de la echipa de seniori. Reamintim că reunirea Politehnicii e fixată pentru ziua de marți, 5 ianuarie, la arena „Ştiinţa”.