În urma tragerii la sorţi efectuate astăzi, la Casa Fotbalului, echipa noastră şi-a aflat programul din sezonul regular al Ligii 2, ediţia 2021-22. Politehnica Timişoara va evolua în prima etapă în fief-ul Universităţii Cluj-Napoca, urmând ca primul meci acasă să fie abia în runda a 3-a, în compania celor de la FC Buzău.

Prima etapă (31 iulie)

Ripensia – Dunărea Călăraşi

Unirea Dej – Unirea Slobozia

CSC Şelimbăr – Dacia Unirea Brăila

FC Braşov Steagul Renaşte – Viitorul Pandurii Tg. Jiu

CSA Steaua – FK Csikszereda M. Ciuc

ACS Petrolul ’52 Ploieşti – Politehnica Iaşi

AFC Astra – Metaloglobus Bucureşti

Concordia Chiajna – Unirea Constanţa

Hermannstadt – FC Buzău

„U” Cluj-Napoca – Politehnica Timişoara

Restul programului poate fi consultat în grafica de mai jos

„La prima vedere este destul de greu, începem cu două deplasări consecutive. Drumuri lungi, echipe bune, dar oricum trebuia să jucăm cu toate echipele. Nu am avut norocul de anul trecut, dar încercăm să ne descurcăm. Bineînţeles că e un dezavantaj că jucăm mai puţine meciuri acasă, mai multe în deplasare, la fel, că începem cu două deplasări… asta e tragerea. Universitatea Cluj e o echipă care s-a întărit foarte mult, au adus 12 jucători, un staff nou. Iar Călăraşiul e o echipă care în sezonul trecut a fost în play-off. Au trecut şi ei printr-o restructurare masivă a lotului… Mai există un echilibru, avem şi jocuri acasă cu echipele cotate cu şanse mai mari la accederea în play-off, cum ar fi Petrolul… E prea devreme să facem calcule, e un an de tranziţie. Încercăm să facem o treabă cât mai bună”, a declarat Dorin Toma, antrenorul principal al Politehnicii, legat de programul alb-violeţilor în noul sezon.

La începutul tragerii la sorţi, deoarece Timişoara are două echipe în Liga 2, s-a stabilit (tot prin sorţi) ca Politehnica să evolueze în deplasare în prima rundă, primind apoi numărul 11 pe Tabela Berger. Echipa noastră va avea de susţinut zece partide „afară” în sezonul de toamnă şi doar nouă pe teren propriu!

La fel ca în sezonul trecut, echipele participante vor juca fiecare cu fiecare o singură dată în sezonul regular, urmând ca apoi să fie repartizate, pe baza clasamentului, în cea de-a doua fază a competiției, play-off sau play-out.

Primele 6 clasate la finalul sezonului regular își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie.

La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele de pe locurile 7-20 la finalul sezonului regular vor fi repartizate în două serii de play-out, disputând doar un tur de 7 etape, care va asigura încă şase meciuri pentru fiecare echipă.