Foto: Emanuel Titus Ilieşi / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara dispută sâmbătă al doilea meci consecutiv pe „Știința” din campionat. De această dată, alb-violeții vor fi vizitați de o vecină de clasament, Sportul Snagov, o formație ce traversează o formă bună în acest sezon de primăvară.

Antrenorul alb-violeților, Antonio Foale, se așteaptă la un meci dificil sâmbătă, pe „Știința”, însă e convins că elevii săi vor da totul pentru cele trei puncte puse în joc.

„Mă aștept la un joc greu. Snagovul e o echipă care e clasată și ea în zona de mijloca a ierarhiei, care nu a marcat foarte mult, dar și primește destul de greu gol. E o echipă preocupată în primul rând de joc și de aceea cred că va fi dificil. Cred că noi am avut timp să ne revenim, în primul rând din punct de vedere psihologic, pentru că am fost un pic cam încărcați. Cred că ne-am revenit și, cu toată încrederea în băieții mei, pot să spun că vom arăta fotbal în meciul de sâmbătă”, a declarat Foale.

Tehnicianul polist s-a referit și la concentrarea elevilor săi pentru acest final de campionat, după ce, în meciul de săptămâna trecută, cu Pandurii Târgu Jiu, echipa a părut deconectată.

„E important să îi ținem pe băieți în priză, deoarece trebuie să îndeplinim obiectivul propus în vară, clasarea în primele opt locuri. Chiar îmi doresc să reușesc să îi țin pe băieți motivați în acest sens”, a spus Foale, care a fost apoi întrebat și de situația lui Deian Sorescu: „Ar fi numai spre binele lui să rămână motivat până la final. De fapt, ar fi vorba de un ajutor reciproc. Cu Sorescu am discutat și la pauza jocului cu Pandurii, și în decursul acestei săptămâni. Într-adevăr, a fost mai deconectat, s-a și văzut acest lucru. Dar cred că a fost vorba, atât la el, cât și la ceilalți băieți, de acea încărcătură psihologică, de după meciul cu UTA, care ne-a afectat foarte mult. Rezultatul de egalitate din meciul cu Pandurii nu poate fi pus doar pe seama nivelului de concentrare al lui Sorescu. Ce a fost sâmbătă, a fost o întâmplare, după părerea mea”.

Cel mai probabil, și la meciul de sâmbătă vor fi câteva absențe – nenominalizate însă. Cu toate acestea, Antonio Foale are încredere în lotul de jucători pe care îl are sub comandă.

„Oricine ar lipsi, lotul nostru e unul bun din punct de vedere valoric. Oricare dintre cei care au fost până acum pe bancă sunt sigur că va da totul și se va apropia ca nivel de jucătorul pe care e nevoit să îl înlocuiască. Voi miza pe jucătorii de care am nevoie să câștig meciul, adică de cei care sunt în formă, care în această săptămână au demonstrat că vor și pot”, a afirmat Foale.

Partida Politehnica Timișoara – Sportul Snagov, din etapa a 33-a a Ligii a II-a, va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul „Știința”.