Politehnica Timişoara a remizat azi pe arena „Ştiinţa”, scor 1-1 (0-1), cu Dunărea Călăraşi în partida restanţă din etapa a VII-a a Ligii 2. Oaspeţii au deschis scorul în prima repriză prin Valentin Alexandru, în timp ce alb-violeţii au punctat în partea a doua prin Petre Ivanovici.

Cu o bancă scurtă din cauza situaţiei medicale, dar şi a suspendării lui Ioan Mera (cumul de cartonaşe galbene), alb-violeţii nu au început rău jocul cu Dunărea, formaţie cu un meci mai puţin. Totuşi, echipa noastră a fost taxată la prima eroare defensivă, Bedea nu a fost semnalizat în ofsaid şi a profitat de o pasă slabă către Hindrich. Tânărul goalkeeper l-a blocat pe fostul jucător al Politehnicii, dar balonul a sărit la Vali Alexandru, care a îndeplinit o formalitate.

Politehnica putea reveni pe tabelă în minutul 33, când Axente a fost găsit în colţul careului mic şi a trimis din unghi puţin pe lângă colţul lung al porţii lui Krell. Iar pe finalul reprizei Ignea a încercat să-l surprindă cu o minge lobată pe portarul oaspeţilor, dar acesta nu s-a lăsat păcălit.

În repriza a doua jucătorii pregătiţi de Octavian Benga au avut iniţiativa şi ocaziile mari. Cea mai mare şansă ratată s-a consemnat în minutul 49, când Ignea l-a servit pe D. Codrea în centrul careului, dar mijlocaşul timişorean a reluat din voleu puţin peste transversală. Contrar cursului jocului putea fi chiar 0-2 în minutul 60, când Tudoran a centrat iar V. Alexandru a trimis mingea cu capul în tranversală apoi aceasta a ieşit în aut. Ocazia mare a Călăraşiului s-a răzbunat în minutul următor, Ivanovici a profitat la rândul său de o pasă greşită şi a înscris cu un şut frumos în dreapta lui Krell. Peste doar trei minute, tot Petre Ivanovici a fost aproape de 2-1, dar şutul său din unghi a fost respins de la colţul scurt de acelaşi goalkeeper al Dunării. Au urmat minute bune de dominare pentru echipa noastră, care a forţat pe final cu doi atacanţi prin introducerea lui Plazonja, dar tabela nu s-a mai modificat.

Prin această remiză Politehnica a acumulat 18 puncte din nouă partide şi a urcat din nou pe a treia treaptă a podiumului Ligii 2. Dunărea are 14 puncte din opt partide şi ocupă poziţia a 8-a în clasament. De remarcat că alb-violeţii nu au mai cedat pe „Ştiinţa” în partidele oficiale tocmai de la un 1-2 cu Aerostar Bacău înregistrat pe 9 martie 2019! Iar ultimul eşec considerat pe teren propriu a fost un 0-1 cu Mioveni în debutul stagiunii trecute (3 august 2019)!

Politehnica: Hindrich ** – Sofran *, Coadă, Scutaru (cpt.), Pamfile – B. Vasile (22, D. Codrea), Casado – Munteanu, Ignea (71, Plazonja), Ivanovici – Axente. Pe bancă: Deronja – D. Radu **, R. Toader **, S. Iosif *, D. Andrei **. Antrenor: Octavian Benga.

Dunărea Călăraşi: Krell – Sîrbu *, A. Lopez, Wiktorski, Sălcianu ** – Bedea (69, Calu *), Djuric – Tudoran (86, Bud), Zaluschi (46, Fotescu), Ciucur (cpt.) – V. Alexandru (90, An. Rus). Pe bancă: Began – Mihăilescu **, Ţenea, Şandru. Antrenor: Cristian Pustai.

-* jucător U20; ** jucător U18