Meci extrem de disputat și intens în prima etapă a returului play-off-ului Ligii 1 între Politehnica Timișoara și FC Carmen București, încheiat la egalitate 2-2.
Politehnica a început meciul bine, fiind mai prezentă în jumătatea adversă, prima ocazie aparținându-i Cristinei Sucilă, care a șutat în plasa laterală. Teodora Meluță a scăpat spre poartă în minutul 15, după o pasă a Cristinei Codrescu, șutând puternic în stânga portarului deschizând scorul. Au urmat câteva minute bune pentru bucureștence, însă Cosmina Roșu a reușit să respingă toate mingile. Spre finalul primei reprize, Kara Jouli scapă spre poartă, iar după o bâlbâială, balonul ajunge în plasă din Tristian Corneil. Prima repriză s-a încheiat cu o ocazie pentru oaspete, însă Iuliana Obreja a șutat pe lângă poartă.
Bianca Ienovan putea marca pentru 2-1 în minutul 48, după ce a scăpat spre poartă, însă s-a oprit în portarul advers. Carmen București a început să preseze, iar în minutul 62 Claudia Chiper a învins-o pe Roșu cu un șut de la distanță. A urmat un joc de care pe care, cu Poli alergând după egalare, iar cu o mutare inspirată a managerului Mirel Albon spre final de meci obține un punct extrem de important: Antonia Bratu introdusă ca vârf, a marcat cu o lovitură de cap după o recentrare a Cristinei Sucilă în minutul 90+1.
Fluier final și Politehnica Timișoara rămâne în fruntea clasamentului, având un punct avans față de Universitatea Cluj și șase față de FC Carmen București. În etapa următoare Poli joacă în deplasare cu AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.
„Știam că ne așteaptă un meci greu, am zis și după meciul de la Cluj că FC Carmen pare cea mai în formă echipă a momentului. Ne-am făcut singuri meciul greu, am început foarte bine, am controlat jocul, am marcat, am avut ocazii, ele au jucat doar cu minge lungă, au încercat să obțină faulturi și să dea gol din faze fixe. Din păcate, în repriza a doua nu am mai jucat la fel, am intrat într-o uzură a jocului care le-a avantajat și putea să se întâmple mult mai rău. După două înfrângeri, îmi doream astăzi să nu pierdem, victoria sau egalul ne asigura aceeași situație pentru ultima etapă, adică să ne fie bun și un egal cu Clujul. În acest moment, dacă noi gestionăm bine următoarele trei meciuri, pentru care trebuie să ne pregătim foarte bine și atunci, în ultima etapă, dacă lucrurile decurg normal, vom avea două șanse din trei.
Sper să reușim să punem lucrurile la punct, să le recuperăm 100% pe toate fetele, câteva dintre ele au intrat nefiind complet refăcute, sper să ne recâștigăm modelul și stitlul nostru de joc, pe care l-am pierdut din păcate în pauza aceea provocată de acțiunile echipelor naționale, au plecat multe jucătoare, ne-am antrenat cu multe junioare, automat a scăzut intensitatea și calitatea în antrenament.
Sunt convins că va fi un meci greu și la Miercurea Ciuc, însă sper să gestionăm bine și să avem mai multă luciditate decât astăzi. Astăzi am avut mai multă ambiție și determinare decât la Cluj, însă ne trebuie luciditate, calm atunci când avem mingea sau situații delicate la poarta noastră, altfel va fi foarte greu. Din păcate, nu am reușit nicicum să eliminăm din presiunea care e asupra fetelor, multe nu au jucat niciodată cu gândul că pot obține un trofeu și atunci este o presiune pe care nu reușim mereu să o gestionăm și ne îngreunează atât procesul de instruire, cât și exprimarea noastră în joc.
Mă bucur că am egalat și am marcat din fază fixă. Sper ca acest punct să ne descătușeze și în următoarele meciuri să jucăm la fel cum am făcut-o în toamnă și în primele meciuri din play-off.” a declarat la final Mirel Albon.
Politehnica Timișoara: 30. Cosmina Roșu – 5. Teodora Meluță, 4. Cristina Codrescu, 88. Tristan Corneil, 7. Florentina Ancăș, 24. Cristina Sucilă, 26. Roxana Mirea (10. Nikoleta Kurja 71′), 8. Clara Roșu (19. Andreea Șepețan 78′), 11. Larisa Grigore (23. Melisa Șodinca 46′), 16. Bianca Ienovan, 14. Anda Jivan (28. Antonia Bratu 87′).
Rezerve neutilizate: 1. Sara Câmpean, 3. Araujo Emilin, 9. Nikolina Cakovic, 22. Nicol Dincă-Vuia, 27. Genoveva Roșie.