Meci intens în etapa 8 a Superligii Feminine pe Stadionul Municipal din Miercurea Ciuc între FK Csíkszereda și Poli Timișoara, încheiat la egalitate 3-3.

Politehnica a început bine meciul și a fost prezentă în joc, presând din primele minute. Deschiderea de scor a venit repede, în minutul 14 când Teo Meluță o vede foarte bine pe Dimitra Ivanova, care driblează portarul și șutează, fundașul nereușind să oprească balonul. Foarte rapid gazdele reușesc să egaleze prin Andrea Herczeg, care driblează și ea portarul și marchează în poarta goală după o greșeală defensivă colectivă. Au urmat momente în care Poli nu s-a regăsit și a jucat fără atitudine, Csikszereda profitând din plin de acest lucru. În minutul 25 aceeași Herczeg centrează de pe partea dreaptă, iar Tobik Melania face 2-1 cu o lovitură de cap. Rita Mitri stabilește scorul de 3-1 la pauză cu un șut de la distanță în minutul 43.

Jucătoarele lui Mirel Albon au arătat un joc complet diferit în repriza a doua, una pe care au dominat-o total. În minutul 50, Antonia Bratu obține o lovitură de pedeapsă, însă Teo Meluță ratează de la punctul cu var. După câteva oportunități ratate, Dimitra Ivanova ia pe cont propriu o acțiune și reușește să reducă din diferență în minutul 69. Golul aduce un aplomb și Poli pornește în goana egalării, egalare ce vine în minutul 90+4, în ultimele secunde de joc, când Andreea Șepețan execută portarul din interiorul careului.

Fluier final și Politehnica obține in extremis un punct important în lupta pentru play-off. În etapa următoare Poli primește vizita echipei ACS Târgu Mureș, meciul fiind programat marți, 7 noiembrie, de la ora 14:00 pe Stadionul Știința.

„A fost un meci de infarct, pentru noi, cei care trăim la intensitate maximă, mai mult decât pentru suporteri. Însă, mă bucur că a fost un meci bun, cu o intensitate bună. Cred că, exceptând meciul cu Farul, în care nu am avut vigoare și vitalitate, în toate meciurile de până acum Politehnica Timișoara a făcut meciuri frumoase, spectaculoase, meciul de la Alba Iulia cu Cluj, încheiat 0-0, a fost și el unul foarte intens. Astăzi la fel, am întâlnit un adversar foarte puternic, mie îmi place foarte mult cum joacă echipa din Ciuc, cred că este una din echipele bune ale campionatului și o candidată foarte serioasă pentru locurile de play-off și, dacă intră, de ce nu pentru locurile de pe podium.
Despre jocul nostru, pot spune că am avut două reprize total opuse. În prima repriză nu am avut atitudinea pe care mi-o doream, nu am fost primele la minge, majoritatea duelurilor au fost câștigate de jucătoarele echipei gazdă, au plecat mult mai bine pe spații, s-au ajutat mult mai bine între ele și, în consecință, scorul a fost 3-1 pentru ele la pauză. Cred că a fost un scor corect. După pauză atitudinea s-a schimbat, am devenit mult mai agresive, în sensul pozitiv al cuvântului, am devenit mult mai dispuse la efort și au fost minute bune în care s-a jucat doar la poarta lor. Am ratat și un penalty, se întâmplă, însă nu se știe niciodată ce va fi. Puteam marca acolo și să ne oprim, nu știm cum ar fi evoluat lucrurile, nu știu dacă mai făceam aceleași schimbări. Așa că nu acuzăm faza respectivă, dar va trebuie să fim mai atenți și să pregătim astfel de momente pentru că astfel de faze pot însemna calificarea în play-off.
Cred că rezultatul este echitabil, ei au avut prima repriză, noi a doua. A fost un meci spectaculos, cu multe goluri, meci intens și aș vrea să fie cât mai multe meciuri cu un astfel de nivel în campionatul feminin românesc” a declarat la final managerul Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean, 5. Teodora Meluță, 4. Antonia Bratu, 2. Laura Sondore (25. Dana Cioablă 73’), 14. Anda Jivan, 10. Nikoleta Kurja, 18. Alexandra Boboc (19. Andreea Șepețan 46’), 11. Roxana Mirea, 8. Dyana Dawood (17. Shaira Pera 73’), 99. Emilly Scaramelo (24. Elena Petrișor 73’), 16. Dimitra Ivanova

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 20. Roxana Dovîncescu, 22. Bianca Corsei, 23. Patricia Șerban