Cu un total de 11 absenţe pentru această rundă, Politehnica s-a prezentat admirabil pe „Municipalul” gorjean şi s-a impus meritat la capătul celor… 97 de minute. Alin Manea a „recidivat” împotriva celor de la Viitorul Pandurii dar, de această dată, golul său a fost marcat în a doua repriză şi a fost singurul al partidei.

Cu doar nouă seniori disponibili, dintre care unul a fost portarul de rezervă Fişteag, alb-violeţii au avut primele acţiuni ale partidei împotriva unei echipe solide care operase doar două modificări faţă de runda anterioară. În minutul 15 Axente l-a încercat pe Bodea cu un şut din unghi, dar goalkeeperul gazdelor a fost la post. Viitorul Pandurii a avut prima şansă notabilă la poarta lui Hindrich, titular în premieră la alb-violeţi (la fel ca mijlocaşul Sabin Iosif, n. 2001), în minutul 26. Paunchici a fost găsit în marginea careului mic, dar acesta a trimis prea moale din unghi pentru a-l păcăli pe Otto.

Jucătorii lui Flavius Stoican au ţinut mai mult de minge până la pauză, dar fără a periclita buturile poliste. În minutul 39 Copaci a reluat periculos în urma unui corner, dar mingea trimisă la colţul lung nu a fost cadrată pe poartă. Două minute mai devreme Munteanu a fost aproape să-l surprindă pe Bodea cu un şut din alergare, dar acesta a respins şi Copaci a acordat corner. Dacă loviturile de colţ nu au adus rezultatul scontat, în debutul părţii a doua Politehnica a marcat devreme din acţiune. Meciul abia intrase în minutul 49, când Alin Manea, lansat excelent de Sofran, a pătruns singur spre careul advers şi a marcat cu un şut pe jos în dreapta portarului. Echipa pregătită de Tavi Benga a urmărit apoi să aplice arma contraatacului şi nu a fost departe de repetarea acţiunii de la unicul gol al partidei. De partea cealaltă, jucătorii echipaţi în alb şi albastru au mai oferit emoţii doar la fazele din minutele 70, 78 şi 90+1. Primele două au fost reluări cu capul pe lângă ţintă ale lui Luduşan şi Bădăuţă. În timp ce ultima şansă importantă de gol a venit după o lovitură liberă acordată în 17 metri, când şutul lui Oros a fost deviat peste transversală.

Ambele echipe au încheiat partida cu nouă jucători de câmp. Mai întâi Paul Copaci, apoi Ioan Mera, au văzut al doilea avertisment şi implicit au fost eliminaţi în prelungirile partidei. Politehnica a acumulat 14 puncte din şapte partide şi ocupă acum poziţia a 4-a în Liga 2!

Viitorul Pandurii: R. Bodea – Ciul (83, Chelariu *), Lixandru *, Oros, Copaci – Mitrică, Prejmerean (83, Enache *), Chiorean (cpt.; 70, Gîrbiţă *), Dragu – Luduşan (70, Bădăuţă), Paunchici ** (57, Şerbănescu **). Pe bancă: D. Rusu – Misarăş, Băican, Trancă. Antrenor: Flavius Stoican.

Politehnica Timişoara: Hindrich ** – Sofran *, Mera (cpt.), Coadă, S. Popovici – B. Vasile, S. Iosif * (46, D. Radu **) – Munteanu, Ivanovici, Manea (56, D. Andrei **; 90+4, M. Mircea **) – Axente. Pe bancă: Fişteag – D. Olariu **, Spulber **, Gologan **. Antrenor: Octavian Benga.

*junior U20 / **junior U18