Foto: Leczki Jozsi

Seara de 26 martie va rămâne specială pentru polişti, chiar dacă nu la fel de mult cât înseamnă pentru rapidişti, care şi-au inaugurat noua „bijuterie” – un stadion modern, de circa 14.000 de locuri, dar cu o personalitate aparte, în spiritul unic al Giuleştiului. Politehnica a avut onoarea de a fi prezentă pe mai multe planuri, în calitate de invitată, la acest eveniment splendid!

A fost o seară care a început pentru noi cu meciul juniorilor noştri sub 16 ani. Băieţii lui Cristi Gălan au venit direct după victoria de vineri de la Bistriţa, scor 2-0 cu Transilvania, în Liga Elitelor, dar tot au avut suflu cu puştii Rapidului sâmbătă. Lucas Drăghia a înscris prima reuşită pe noul Giuleşti, dar golul său a fost anulat de execuţia perfectă a lui Denis Boariu, din lovitură liberă. S-au jucat două reprize a câte 25 de minute, pline de acţiune şi scorul final a fost 1-1!

Politehnica U16 a început cu: Matei – Vela, Tătaru, A. Vlaicu, Imbroane, Leczki, Boariu, Roşca, Hus, Antal şi Erceanu. Au mai intrat: Balica, Avramescu, Vladu, Semenciuc, Chelariu, Leoveanu şi R. Gheju. Antrenor: Cristi Gălan.

Old boys show

Puţin mai încolo seara a fost una care a aparţinut şi legendelor celor două cluburi. Rapidul şi-a adus numele grele ale unei istorii bogate, dar nici alb-violeţii nu au fost mai prejos. Din start Gigel Bucur a ameninţat poarta adversă, chiar din „foarfecă”. Apoi tot el a marcat la ultima fază a primei reprize, asta după ce a driblat toţi fundaşii şi portarul. Gazdele au pornit tare apoi partea a doua şi Raţ a egalat cu puţin noroc. Şi, de această dată în ultimele clipe ale jocului, a înscris tot Rapidul – prin Daniel Pancu. 2-1 final!

De remarcat că toţi „greii” noştri au avut numărul 12 pe spatele tricoului, în semn de apreciere pentru susţinătorii viola.

Politehnica „old-boys”: Petru Ţurcaş – Călin Bota, Florin Bătrânu, Srgian Luchin, Gabriel Cânu, Cristi Dancia, Paul Codrea,  Dan Alexa (cpt.), Alin Paleacu, Mircea Axente, Gigel Bucur. Au mai jucat: Andrian Bogdan – Cristi Gălan, Octavian Popescu, Sorin Brîndescu, Ilie Poenaru, Cristi Utfineanţ, Ilie Stoican, Ianis Zicu, Alin Crişanov, Leonard Naidin, Răzvan Ionilă, Alex Bourceanu, Romulus Buia. Anrenor: Emeric Dembroschi.

Show-ul creat de organizatori merită evidenţiat. Timpul a zburat într-o seară care parcă doream să nu se mai încheie. Imnul României, interpretat de Felicia Filip, sau imnul Rapidului, intonat des de tot stadionul, plus show-ul de lasere şi lumini, au făcut parte din magia acestui 26 martie.

După ora 20:30 a început evenimentul principal al serii. Meciul de seniori a început desigur cu o atmosferă de poveste. Gazdele au beneficiat în minutul 33 de o lovitură de pedeapsă, pe care Săpunaru a ratat-o însă, trimiţând pe lângă stâlpul din stânga lui Păduraru. Rapidul a presat mai mult în repriza a doua şi a marcat până la urmă pe final, prin Marzouk (min. 83). Jocul seniorilor s-a încheiat astfel cu 1-0 pentru gazde, dar nu a fost loc de supărare la acest eveniment de gală.

După această seară specială echipa noastră revine la meciurile de campionat, urmând să joace peste o săptămână la Miercurea Ciuc (etapa a II-a a play-out-ului Ligii 2)

POLITEHNICA: Păduraru (41, Devenish-Meares; 66, Murariu) – Sofran (66, Plumbuitu), Scutaru (cpt.; 79, Huminic), Bocşan (41, Mera), Pamfile (66, Oanea) – D. Radu (79, D. Olariu), Lazăr (79, Bakoş), Ignea (66, Iamandache), Vukoje (66, Bîrnoi) – Gerbi (41, Rogosic), Ursu (66, Sîntean). Antrenor: Nicolae Croitoru.

Rapid: Drăghia – Demici, Săpunaru, Dandea, Goge – Albu, Drăgan – Sefer, Ioniţă II, Hlistei, Ad. Bălan. Au mai jucat: Mărgărit, Ungureanu – Stahl, An. Ioniţă, Marzouk, Morais, Carnat, Alami, D. Grigore, Al. Gheorghe. Antrenor: Adrian Mutu.

„Suntem bucuroşi că am fost invitaţi în primul rând, am avut posibilitatea să participăm la un aşa eveniment. A fost un joc între două echipe cu o istorie extraordinară şi care au foarte multe lucruri în comun. În primul rând nişte suporteri extraordinari şi nu greşesc când spun că sunt două echipe, care, în momentele grele, au rămas în viaţă datorită suporterilor. Pe de altă parte cred că a fost şi un test pozitiv pentru jocurile care urmează”, a declarat Nicolae Croitoru, antrenorul principal al Politehnicii.

„Chiar dacă am pierdut, eu cred că e important, ei sunt jucători tineri, a fost un joc disputat în nişte condiţii deosebite şi eu cred că lucrurile acestea nu-i pot ajuta decât să crească”, a precizat tehnicianul despre folosirea tuturor tinerilor de pe bancă.

Din echipa noastră au lipsit: Doru Andrei – care a reuşit să se califice cu naţionala U19 la Campionatul European – şi Adrian Zaluschi (accidentat).