Rareș Bîrlovean este unul dintre cei mai noi membri ai grupei 2003 din Centrul de Copii și Juniori, acesta fiind transferat de la LPS Banatul la începutul acestui sezon. El este originar din Petroșani însă este stabilit în Timișoara de la vârsta de 12 ani. Am vorbit cu el despre primul sezon în alb-violet, despre grupul de la echipă și despre idolii lui.

„Poli pentru mine este totul în momentul de față, am ales să joc aici deoarece este în prezent campioană națională la generația 2003 și pentru că se practică antrenamente bune, cu intensitate, este un colectiv foarte frumos, cel mai frumos colectiv la care am fost, cu colegi minunați și antrenori buni care vor să ajute copii să ajungă unde își doresc. 

Am ajuns aici pentru că am muncit foarte mult și am muncit să ajung la un club așa bine organizat, am ajuns aici cu ajutorul domnului profesor Iulian Prodana căruia îi mulțumesc ca m-a vrut la această echipă minunată”
Rareș deja a reușit să își creeze amintiri în primul sezon în tricoul Politehnicii însă cea mai importantă este cea de la selecția pentru națională: „O amintire frumoasă a fost când m-a sunat Domn profesor și mi-a spus că merg la selecție la echipa națională a Romaniei și prin muncă am rămas în cei 50 de copii din 1000 convocați. Nu vreau să mă gândesc la viitor, vreau să muncesc din greu ca să ajung acolo unde mi-am propus, dar momentan vreau sa ma bazez pe ce sunt în prezent”. 

Ca idol, Rareș îl are pe Sergio Ramos, ambii jucând pe același post: „Idolul meu este Ramos, mi se pare cel mai bun fundaș central din lume. Este un jucător cu un joc de cap excelent și cu deposedări perfecte făcute la momentul potrivit. Mi-aș dori să ajung ca el, dar asta se poate doar prin multa muncă”.

De ziua copiilor dar și următoarele 2 zile, Rareș alături de Maximilian și colegii lor reprezintă Politehnica Timișoara la faza zonală a competiției Under 15, disputată la Arad.