Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara își menține palmaresul favorabil în confruntările cu „vecinii” de la Ripensia. Ieri, în Ciarda Roșie, alb-violeții s-au impus cu 2-0, golul victoriei fiind semnat de Raul Krausz. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani s-a remarcat și prin jocul extrem de precis de la centrul terenului, ceea ce l-a făcut la final și pe antrenorul Bogdan Andone să spună că elevul său, pe care l-a pregătită și la Satu Mare, ar avea loc la marea majoritate a echipelor din Liga I.

„A fost un meci foarte greu, așa cum ne-am așteptat. A fost un derby al orgoliilor, dar ne-am pregătit toată săptămâna foarte bine și ne-am ridicat la nivelul așteptărilor. Am simțit acest meci ca pe un derby, este derby-ul Timișoarei până la urmă, iar acest lucru ne-a motivat în plus. Am arătat acest lucru pe teren, am fost determinați și am câștigat cele trei puncte”, au fost concluziile lui Raul Krausz, după confruntarea cu Ripensia.

Mijlocașul polist consideră că atitudinea a înclinat ieri balanța în favoarea echipei sale. „În primul rând, cred că atitudinea a făcut diferența. Am tratat meciul cu foarte multă seriozitate, am pregătit meciul numai și numai la victorie. Cred că am demonstrat aceste lucruri în teren”, consideră Krausz.

Terenul din Ciarda Roșie nu s-a prezentat în condițiile cele mai bune, mai ales că meciul s-a disputat la finalul unei săptămâni cu precipitații. Cu toate acestea, Krausz consideră că el și colegii săi s-au adaptat rapid condițiilor de joc.

„E un teren de Liga a II-a, însă ne-am adaptat. Suntem obișnuiți să jucăm pe astfel de terenuri, pentru că nu peste tot în acest eșalon sunt suprafețe de joc bune. Dar ne-am adaptat foarte bine și am reușit să ne impunem jocul”, a mai spus mijlocașul Politehnicii.

Alb-violeții au reușit să lege două victorii fără gol primit, un aspect pe care Raul Krausz îl consideră extrem de important.

„În ultimele două meciuri ne-am apărat mult mai bine, am reușit să gestionăm faza defensivă și nu am primit gol. În fotbal e foarte important în primul rând să menții poarta ta intactă. Iar pe faza ofensivă, avem foarte mulți jucători cu calitate și știm că putem marca foarte simplu. Primordial pentru noi la fiecare meci e să nu luăm gol, pentru că de înscris, știm că vom înscrie”, a mai spus mijlocașul polist.

După ce a evoluat preț de câteva meciuri în acest tur și ca fundaș central, Raul Krausz a revenit pe postul său de bază, cel de mijlocaș la închidere.

„Închizător joc de când m-am apucat de fotbal, e postul meu preferat, fără doar și poate. Dar, la nevoie, pot să joc și fundaș central, nu mă încurcă. Dacă antrenorul are nevoie de mine în centrul defensivei, joc acolo și încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor și pe acest post”, a conchis Raul Krausz.

Prestația sa bună din derby-ul cu Ripensia a fost subliniată la finalul partidei și de antrenorul Bogdan Andone: „Din punctul meu de vedere nu are ce căuta la nivelul Ligii a II-a. Eu îl văd jucând la orice echipă din Liga I, chiar la echipele din play-off, poate mai puțin FCSB și încă una-două echipe, unde sunt jucători de echipă națională”.