Contra unei echipe care, e tot mai clar, se îndreaptă către Liga a III-a chiar în anul aniversării centenarului, Poli a intrat decisă, într-un 4-4-2, să rezolve repede soarta celor trei puncte.

Jurj (11, șut peste) și apoi Cr. Ene, scăpat de două ori singur cu portarul (14, 19), au anticipat deschiderea scorului.

În min. 23, Dros îi trimite lui Bedea, acesta pasează din stânga pentru Cr. Ene și vârful alb-violet marchează, din 3 m, primul său gol pentru Politehnica într-un meci oficial.
După doar două minute, stoperul Scutaru ajunge în rol de aripă stânga, pasează pentru Manea și micuțul mijlocaș ofensiv șutează necruțător din 8 m. 2-0.

În min. 30 se consemnează cea mai frumoasă fază a meciului și unul dintre eurogolurile sezonului ligii secunde. Vitezistul Bedea, care a căpătat multă încredere după golul egalizator de pe Litoral, pleacă, de la 60 m de poarta adversă, lateral stânga, în dribling. Intră în centru, scapă de toți fundașii adverși, ajunge singur cu portarul și era mare păcat ca o asemenea acțiune să nu se concretizeze și pe tabelă: ”Beleaua” șutează pe jos din 16 m, portarul atinge balonul, dar nu îl poate deturna din drumul către plasă. 3-0!

După încă șase minute, 4-0. Fundașul stânga Cherecheș este găsit de Manea cu o pasă excepțională și înscrie cu un șut pe jos.
Murariu n-a fost pus la încercare decât o singură dată, când a scos de sub bară la o respingere a unui jucător propriu, în urma unui corner.

La adăpostul unui avantaj liniștitor, ”studenții” n-au mai apăsat pe accelerație în repriza secundă, având ocazii prin Bedea (66) și Trip (68), iar în min. 59, tribuna a cerut penalty pentru un henț în careu.

Pe final, Brăila a încercat golul de onoare, dar Moroianu (81) și Ioniță (86) nu au reușit să-l învingă pe noul intrat Borbei. Acesta a debutat în Liga a II-a la doar 15 ani, 9 luni și 18 zile!!

Poli se distanțează la patru locuri și cinci puncte de linia retrogradării. Urmează cele trei derby-uri locale/regionale. Ripensia, ACS Poli și, mai ales, UTA.

Politehnica – Dacia Unirea Brăila 4-0 (4-0)

Au marcat: Cr. Ene (23), Manea (25), Bedea (30), Cherecheș (36).

Politehnica: Murariu (76, Borbei) – Jurj, Mera (c) (46, Coadă), Scutaru, Cherecheş – Manea, Dros, Ignea, Bedea – Cr. Ene, O. Ursu (60, Trip). Rezerve: Cojocaru, D. Radu, Vidrăsan, Gaşpar. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Brăila: I. Moldoveanu – Coteţ (55, Subţirică), Moroianu, Prunescu, Muşea – Sahru, Pleşa, Diakite, Ciucureanu (c)( 74, Cl. Ioniţă) – Căruţă (46, Izmană), van den Driest. Rezerve: Rogers – Konyeha. Antrenor: Florentin Petre.

Arbitri: M. Chioran (Cluj-Napoca) – Gh. Bălan (Piteşti), M. Ionescu (Suseni – jud. Argeş).
Declarații de la conferința de presă de după meci:

Cosmin Petruescu:

Florentin Petre:

Sursă foto: sebatataru.ro