Accidentat în meciul tur împotriva celor de la FC Bihor Oradea, Cosmin Huminic se află în perioada de refacere de după operația la genunchi. Această accidentare, este o recidivă, fiind în 2022 operat la acealși genunchi. Am stat de vorbă cu el să aflăm mai multe informații și să vedem cum se simte.

Vă invităm să citiți următorul interviu cu fundașul nostru central, în vârstă de numai 19 de ani.

– Cosmin, îmi pare bine să te aud. Cum te simți?

Salut, mulțumesc mult pentru întrebare , încep să mă simt din ce în ce mai bine fizic, iar mental sunt pregătit pentru o perioadă grea și probabil destul de lungă de recuperare.

– Ai trecut din nou printr-o operație dificilă. Cine te-a operat? Cum te-a ajutat să te pregătești de operație? Dar de perioada de după?

Da, a fost a doua operație, una mult mai dificilă din toate punctele de vedere față de prima. Am fost operat de domnul Doctor Prejbeanu Radu. ajutat de Dr. Al-Qatawneh Musab. Am avut o discuție cu ei, înainte de operație, în care mi-au explicat cum o să decurgă tot procesul, m-au instruit, au avut grijă constant de mine, dar acolo, când intri trebuie tu să fii pregătit pentru ceea ce urmează.

– Sunt deja două săptămâni de la intervenția chirugicală. Cum a decurs?

Operația a decurs foarte bine, fără alte complicații, mult mai lungă ca timp și iată că deja au trecut două săptămâni. Prima săptămâna a fost foarte grea, cu dureri, câteodată nu puteam să dorm, nu puteam să îmi întorc piciorul pe nici o parte, dar astea au trecut și acum mă simt mult mai bine, am renunțat la cârje și încerc să fiu pe picioarele mele în orice fac.

– Ai început perioada de recuperare? Cât durează? Cum o să continue? Detaliază puțin tot procesul.

Da, de astăzi (13.11.2023) încep ușor ușor recuperarea. Această perioadă de recuperare, este foarte importantă, nivelul piciorului, din toate punctele de vedere, e scăzut. Trebuie lucrat, muncit pe el foarte mult și atent, trebuie câștigată masă, forță, echilibru iar toate astea se câștigă în timp și treptat. Recuperarea durează, eu personal cred că nu poți da un timp anume, pentru că nu știi cum reacționează piciorul, cum o să te simți sau cum o să facă față, sper să revin cât mai repede posibil pe teren.

– Cum decurge o zi din viața ta în acest moment?

În acest moment o zi din viața mea începe cu mersul la facultate, ședințele de recuperare care îmi vor ocupa o bună parte din zi și după ce voi reuși să mă pun pe picioare va apărea și mersul zilnic la sală.

– Cum îți umpli timpul liber?

Timpul liber pentru mine este foarte prețios, nu contează că ai 30 de minute sau 5 ore pe zi, personal îmi umplu o bună parte din el încercând să mă dezvolt, din toate punctele de vedere. Totodată îmi place să ies în oraș, să conduc, să îmi petrec timp și cu prietenii iar cel mai important timp îl petrec alături de iubita și familia mea. Ei mă susțin în tot ceea ce fac, indiferent de situație.

– Ai o anumită dietă în momentul asta?

Nu am o anumită dietă în momentul de față sau mai bine zis nu am o dietă strictă. Orice sportiv trebuie să fie conștient că alimentația poate să fie un factor decisiv în performanța pe care o s-o atingă. Încerc pe cât de mult posibil să mă feresc de alimentele nesănătoase și să mă mențin la un nivel optim din punct de vedere fizic.

– Ce îți lipsește cel mai mult în perioada asta?

Să fiu pe teren, fără doar și poate, asta îmi lipsește cel mai mult. Tot timpul am luptat pentru visul meu, un vis pe care l-am avut de mic, să fiu fotbalist. În continuare doresc să mă dezvolt din punct de vedere fotbalistic, doresc să am reușite cât mai mari, atât pe plan profesional propriu cât și alături de Poli.

– Cum faci să potolești acest dor?

Prefer să nu mă gândesc, prefer pe cât de mult posibil să mă uit înainte, doar la viitor, să văd ce am de făcut în perioada următoare și să fiu concentrat pe recuperarea mea.

– Bănuiesc că ai urmărit evoluția echipei? Cum ți s-a părut echipa în această perioadă?

Îmi place foarte mult de echipa, mă bucur să-i văd că se dezvoltă și că acest lucru se vede și în teren. S-a format o legatură bună între noi, suntem un grup unit și deja omogen și sigur vom ajunge unde ne-am propus cu multă muncă și cu ajutorul suporterilor care ne arată multă încredere.

– Cum te-a susținut staff-ul administrativ în aceasta perioada?

Cu absolut tot de ce am avut nevoie, iar cu această ocazie vreau să le și mulțumesc foarte mult. Au fost lângă mine în această perioadă grea din toate punctele de vedere.

– Te-a vizitat cineva?

Da, chiar domnul Costel Pantilimon a fost lângă mine, a venit și la spital, a stat lângă mine până m-au internat, lucru pe care nu știu câți conducători de club l-ar face sau l-au făcut, iar acest lucru a însemnat foarte mult pentru mine.

– Cu colegii ai mai vorbit? Cu cine te înțelegi cel mai bine?

Normal că am mai vorbit! Mă înteleg bine cu toată lumea, nu pot da exemple, în scurt timp trebuie și vreau să merg pe la stadion să mai vorbesc cu ei, doar să mă pun pe picioare, pentru că în perioada asta chiar nu am putut.

– Un mesaj pentru ei?

Să aibă ambiție maximă, să tragă tare ca și până acum și cu siguranță o să reușească să-și demonstreze valoare și vor reuși să aducă echipa mai aproape de prima scenă a fotbalului Românesc.

– Dar un mesaj pentru fani?

Vreau să le mulțumesc pentru toate susținerea lor și să le transmit că pentru un jucator contează foarte mult genul asta de susținere , il împinge de la spate și îl face să își dea viata pe teren. Cred că îmi pot permite să vorbesc în numele întregi echipă și să le transmit că „Vă așteptăm în continuare la meciurile noastre și vă promitem că sezonul acesta echipa va demonstra multe!”

 

Articol realizat și redactat de Laichici Adrian-Nicolae