În primul meci oficial disputat pe „Știința” în 2017, Cătălin Bădăuță deschidea scorul în meciul cu Dacia Unirea Brăila

Politehnica Timișoara începe returul Ligii a II-a pe „Știința”. Sâmbătă, de la ora 11:00, alb-violeții primesc vizita Daciei Unirea Brăila, prima formație pe care izbuteau să o învingă în actualul sezon. Gruparea de la Dunăre ocupă locul 15, primul de deasupra liniei retrogradării, însă în mod paradoxal e cea mai ofensivă echipă a campionatului!

Politehnica Timișoara primește vizita unui adversar atipic al ligii secunde. Dacia Unirea Brăila a obținut doar patru victorii în actuala stagiune, dar chiar și în aceste condiții are cel mai bun atac al campionatului! Alb-albaștrii au punctat de 43 de ori în actualul sezon, depășind cu un gol „zestrea” Chindiei Târgoviște, a doua clasată într-o ierarhie a celor mai ofensive grupări din „B”. Acest fapt se datorează, în principal, câtorva meciuri cu goluri multe în porțile adverse, precum 4-4 la Știința Miroslava, 9-1 cu Foresta Suceava sau 4-3 la Luceafărul Oradea. Totuși, trupa pregătită de Alin Pânzaru a găsit cu regularitate drumul spre gol, excepții fiind partidele din etapa a 7-a (0-1 cu Snagov), a 9-a (0-2 la Târgoviște) și a 15-a (0-2 la Afumați).

Trei jucători împart primul loc în topul marcatorilor Daciei Unirea, cu câte 8 reușite: Costel Roșu – care de două runde nu mai figurează în lotul echipei, Alexandru Pop și Sorin Frunză. Despre cel din urmă vom vorbi mai pe larg, din două considerente: e vorba despre un fost polist și, în același timp, e cel mai vârstnic jucător utilizat în actuala ediție a Ligii a II-a, astfel că performanța sa e cu atât mai remarcabilă!

Născut la 29 martie 1978, Sorin Frunză a avut o scurtă aventură la Poli Timișoara, la începuturile carierei sale de fotbalist. S-a întâmplat în returul sezonului 1999/2000, care a coincis cu prima retrogradare a alb-violeților în Divizia C, când jucătorul împrumutat pe Bega de la Oțelul Galați a bifat 7 prezențe și a înscris un gol pentru Poli. După realizarea „afacerii” Dacia Pitești, în urma căreia timișorenii s-au ales cu un loc în Divizia B și – inițial – cu opt jucători sosiți din Trivale, Frunză s-a numărat printre cei care au fost doriți în continuare din vechiul lot al echipei. În vara anului 2000, Claudio Zambon a și achitat Oțelului Galați suma de 20.000 de euro, pentru transferul definitiv al mijlocașului la Timișoara. Cu toate acestea, Frunză a părăsit echipa chiar înaintea startului campionatului, nefiind mulțumit de oferta salarială propusă de afaceristul italian.

Ca un amănunt interesant, Sorin Frunză a fost coleg la Poli cu un component actual al divizionarei secunde Politehnica. E vorba despre Alin Crișanov, jucător născut tot în 1978, însă la 71 de zile după brăilean, la data de 8 iunie. Așadar, jocul de sâmbătă ar putea consfinți un duel între singurii componenți ai Politehnicii din mileniul trecut aflați încă în activitate la nivel profesionist!

Politehnica are amintiri plăcute de la ultima confruntare cu Dacia Unirea Brăila. În runda de debut a actualului sezon, alb-violeții, la primul joc oficial cu Bogdan Andone în calitate de antrenor principal, s-au impus cu 3-2 în deplasare, la Brăila, într-un meci disputat pe o căldură infernală. Timișorenii au condus cu 3-0 la malul Dunării, prin golurile marcate de Bădăuță (19, 24) și Taub (27), însă gazdele au redus din handicap printr-o „dublă” a lui Costel Roșu (29-penalti, 65). Cele două formații s-au mai întâlnit o singură dată pe arena „Știința”, la 4 martie 2017, când meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, prin golurile lui Bădăuță (7), respectiv C. Roșu (42). O precizare interesantă la final: Politehnica a început și va încheia seria meciurilor de pe teren propriu din anul 2017 în compania aceleiași echipe, Dacia Unirea Brăila.

Partida Politehnica Timișoara – Dacia Unirea Brăila se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Știința”, în cadrul etapei a XX-a a Ligii a II-a, prima a returului.