ASU Poli a promovat în Liga a III-a în 2015, după o luptă cu Ripensia. Rămâne memorabil meciul Ripensia – ASU Politehnica 2-6, din 7 martie 2015, din Liga a IV-a, meci disputat pe ”Dan Păltinișanu”, în fața a 6.000 de spectatori!

A fost cel mai important meci, de până atunci, la nivelul eșalonului al 4-lea al fotbalului românesc postdecembrist. Meciul a fost fără istoric. A fost însă un meci istoric! Vreme de primăvară însorită, o arenă uriașă, cu câteva mii de oameni în tribună, lucru ce, din păcate, se întâmplă tot mai rar și la Liga I. Peluza Sud populată ca pe vremuri, cu ultrașii poliști desfășurând o coregrafie absolut fantastică, incluzând petarde și efecte pirotehnice amintindu-ne de incredibilele show-uri viola de la mijlocul anilor ’90. Plus un banner unic, poate, în fotbalul mondial, reprezentând ”11”-le polist. Pe teren, legea au făcut-o cei care au fost în rol de oaspeți. Alb-violeții, în 4-4-2, au zburdat, ducând, relativ rapid, scorul la 2-0. Roș-galbenii, în 4-2-3-1, au ratat șansa de a reveni în joc, la penalty-ul irosit de Briciu. Undeva după minutul 70, jocul s-a rupt. 0-3, 1-3, 1-5, 2-5, 2-6. Cinci goluri marcate în ultimele 10 minute, cu Tulcan încheind apoteotic tabela. Diferența au făcut-o, poate, oamenii cu experiență ai Politehnicii, Naidin și O. Drăghici (trei goluri în total), sclipitori față de prestațiile palide ale omologilor ripensiști. Gazdele au părut copleșite de importanța jocului, suferind enorm la fazele fixe (două goluri la cornere și unul din lovitură liberă) și ajungând atunci la trei meciuri oficiale și nicio victorie cu ASU Poli. A fost o după-masă superbă. Fotbal de calitate, atmosferă excepțională, fair-play.

Caseta tehnică:
Ripensia Timișoara – ASU Politehnica Timișoara 2-6 (0-2)
Liga a IV-a (seria jud. Timiș) 2014/15, 7.03.2015, ora 16, Timișoara, stadion Dan Păltinișanu, spectatori 6.000.
Au marcat: Ad. Ungureanu (82), Briciu (89) – Gălan (15), O. Drăghici (32, 72), Naidin (84), Vucea (88), Tulcan (90).
Arbitru: C. Botaș (Timișoara).
Ripensia: Carlaonț – L. Luca, Ciobai, R. Solomon, C. Toma (46, Nohai) – Francescu (46, Zaluschi), Păscăleanu – Mediop (54, Ad. Ungureanu), Briciu, Ad. V. Popa – D. Rațiu (63, Barburescu). Manager: Radu Suciu.
ASU Politehnica: Burtic – Al. Contescu (60, S. Feraru), Gavriluță, Gălan, Taub – Rebenciuc, Naidin, M. Stancu (60, Filimon), Ghinescu (73, Tulcan) – Vucea, O. Drăghici (84, Budur). Antrenor: Sorin Brîndescu.

Terminând pe locul 1, ASU Poli s-a calificat apoi la barajul de promovare în Liga a III-a, unde va elimina pe Voința Lupac (din județul Caraș-Severin).

Fragment din cartea ”Politehnica Timișoara – Fotbalul și handbalul”, de Octavian Stăncioiu și Viorel Jurcuț, apărută la Editura Politehnica, la 4 decembrie 2021, cu ocazia Centenarului Societății Sportive Politehnica Timișoara