Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a încheiat la egalitate, scor 2-2, confruntarea cu Acadmica Clinceni și rămâne la 9 puncte distanță de Chindia Târgoviște, care a remizat și ea astăzi, la Suceava. Alb-violeții au condus de două ori, însă arțăgoasa grupare ilfoveană a revenit de fiecare dată. Mai mult, meciul a fost încheiat în inferioritate numerică de poliști, după ce Mera a văzut al doilea galben pentru simulare.

Politehnica a deschis scorul rapid pe „Știința”, la prima acțiune periculoasă de atac. În minutul 7, Deian Sorescu a întreprins o acțiune personală în flancul drept, a pătruns în careu și a înscris, din unghi, la colțul lung. O fază fixă putea duce la dublarea avantajului, în minutul 21, atunci când în urma unui corner, Mera a trimis cu capul în blocajul portarului Ureche, iar apoi Răuță a respins, din fața porții, reluarea lui Lusamba. Politehnica a rămas periculoasă, iar în minutul 27, Mera a trimis cu capul, din lateral stânga, pe lângă poartă. Oaspeții au restabilit egalitatea la o fază care nu anunța mare lucru, prin Pațurca, al cărui șut în forță, de la 22 de metri, ușor lateral stânga, l-a învins pe Dur-Bozoancă. Până la pauză, timișorenii au mai irosit două situații bune, mai întâi prin Taub (40), a cărui centrare de pe stânga a prins cadrul porții, însă Ureche a respins în corner, iar apoi prin Ignea (41), al cărui șut de la 18 metri, din poziție centrală, a fost reținut în doi timpi de goalkeeperul ilfovean.

Jocul s-a animat și mai mult după pauză, iar Deian Sorescu a avut șansa de a-și readuce echipa în avantaj, în minutul 66, însă șutul său de la 20 de metri a fost respins în corner de Ureche. Golul al doilea al poliștilor a venit, în cele din urmă, în minutul 70. Deian Sorescu a transformat cu sânge rece un penalti, dictat la un duel dintre nou-intratul Plămadă și închizătorul oaspeților, Pațurcă. Nici oaspeții nu au dezarmat, iar egalarea a venit zece minute mai târziu, tot de la punctul cu var. Un duel între Krausz și Răuță l-a determinat pe arădeanul Mircea Ardelean să dicteze din nou penalti, iar Bogdan Barbu a trimis în stânga lui Dur-Bozoancă.

Finalul a fost tensionat, iar înaintea punctului culminant am mai notat două șuturi periculoase de la distanță ale oaspeților, expediate de Pațurcă și Barbu. Cea mai fierbinte fază a meciului s-a consumat în primul minut de prelungire, atunci când Mera (trecut în rol de vârf!) a căzut după un duel cu portarul Ureche, iar Mircea Ardelean i-a arătat polistului al doilea galben, pentru simulare.

S-a încheiat 2-2, iar Politehnica irosește alte două puncte pe „Știința”, în acest început al sezonului de primăvară.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Giuricici (76, Coadă), Krausz, Ignea – Sorescu, Lusamba (46, Plămadă), Predescu (58, V. Nicolae).
Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Ureche – Achim, Răuță, Găină, Dobrescu – Pațurcă, B. Barbu – C. Gheorghe (cpt.) (73, Moldovan), Gliga (60, Vl. Mihalcea), Al. Popescu – Blejdea (76, V. Mihai).

Bogdan Andone, extrem de concis la final

După meci, antrenorul Bogdan Andone, pe bună dreptate supărat după semieșecul cu Academica, a fost extrem de scurt la declarațiile de presă.

„Nu vreau să comentez absolut nimic. Felicit echipa oaspete pentru joc, iar pe băieții noștri îi felicit pentru atitudinea extraordinară pe care au avut-o. Și-au dorit victoria până la final din tot sufletul și nu am nimic să le reproșez. Aici mă opresc cu orice comentariu, nu vreau să intru în alte detalii…”, a fost declarația scurtă oferită după meci de antrenorul Bogdan Andone.