Politehnica a remizat astăzi cu Ripensia pe arena „Ştiinţa”, scor 2-2 (1-0), în ceea ce poate fi ultima partidă de verificare a celor două formaţii înaintea primei etape de Liga 2. Alb-violeţii au condus cu 1-0 şi 2-1, prin golurile lui Alin Manea şi Mircea Axente, dar roş-galbenii au restabilit de fiecare dată egalitatea, ultima reuşită venind cu mai puţin de două minute înaintea fluierului final.

Jucătorii pregătiţi de Tavi Benga au lovit primii în jocul desfăşurat pe o vreme foarte călduroasă. Era minutul 11 când Alin Manea a concretizat din careu cu piciorul centrarea venită din banda dreaptă, de la Munteanu. Primul marcator al întâlnirii a resimţit o problemă medicală câteva minute mai târziu şi a fost înlocuit în minutul 18 de Claudiu Pamfile, noua achiziţie a Politehnicii. Oaspeţii au avut mai multă posesie în finalul primei reprize şi în startul celei de-a doua părţi iar în minutul 56 A. Macriţchii a egalat cu un şut la colţul lung după o respingere greşită a defensivei alb-violete.

Mircea Axente, atacantul polist care a înscris în toate testele, a readus Politehnica în avantaj cu 20 de minute înainte de final cu un şut pe jos la colţul lung. Ripensia a restabilit egalitatea în minutul 89, când Vasluian a reluat cu capul la colţul lung.

Politehnica nu i-a folosit astăzi pe Vidrăsan, M. Contra (ambii în urmă cu pregătirea fizică) şi D. Radu (probleme musculare).

Politehnica: Borbei – Sofran, Mera, Scutaru, S. Popovici – D. Codrea, Coadă – Munteanu, Ignea, Manea – Axente. Au mai intrat: Murariu – Pamfile, Jurj, B. Vasile, D. Andrei, Trip şi Lolea. Antrenor: Octavian Benga.

Ripensia: Şt. Dobre – A. Macrițchii, Țieranu, Neacșu, Gladun – T. Călin, V. Macrițchii, Neagu – Urvanțev, Al. Popovici, Sârbu. Au mai intrat: Păduraru – Burdeț, Tenlep, Stoi, Tudorache, M. Ene, Vasluian, Soković şi Golda. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„A fost un meci bun, apropiat de nivelul Ligii 2, a fost important pentru noi că a fost prima săptămână în care ne-am antrenat în efectiv complet. După mult mult timp am reuşit să facem un ciclu normal cu toţi jucătorii din cadrul lotului. Legat de joc, sunt în mare parte mulţumit, am avut momente bune, unele chiar foarte bune. Am avut şi momente mai puţin bune, pe care le pun pe seama lipsei de continuitate în pregătire. Era clar că nu vom fi la un nivel foarte ridicat din punct de vedere fizic. La unii jucători s-a văzut. Adversarul nostru se vede că a avut mai multe meciuri, continuitate în pregătire, sperăm ca până la începutul campionatului să creştem şi noi din punct de vedere fizic, chiar tactic mai avem lucruri de corectat”, a spus după joc Octavian Benga, antrenorul principal al Politehnicii.

Foto: Emanuel Titus Ilieşi