La exact o lună de la ultimul meci oficial din Liga 1, Politehnica Timișoara a primit pe Stadionul Știința vizita echipei Universitatea Olimpia Cluj, meci contând pentru etapa cinci din play-off. La finalul unui meci intens, în care fetele conduse de Mirel Albon s-au dăruit și au luptat cu ambiție și determinare, dar în care echilibrul nu s-a rupt pe tabelă, ambele echipe obțin câte un punct, scorul fiind 1-1.

Politehnica a început bine meciul și a fost prezentă în jumătatea adversă, însă după o greșeală în defensivă, Carolina Țabur a scăpat în minutul 15 spre poartă și a deschis scorul șutând peste Sara Câmpean. Fetele în ghete nu s-au descurajat și au egalat la faza imediat următoare, când Teo Meluță a reluat superb cu călcâiul balonul centrat din corner de Clara Roșu. Au urmat câteva momente bune de ambele părți, însă fazele mai periculoase au aparținut Politehnicii, când pe rând Melisa Șodinca, Teo Meluță sau Anda Jivan au șutat pe lângă poartă. Pe final de repriză, Cristina Botojel a reluat spre poarta noastră un balon centrat de Ioana Bortan, însă a reținut fără probleme Sara Câmpean.

Introducerea Biancăi Ienovan în minutul 53 a adus o doză în plus de viteză pe partea de atac, iar după o pătrundere a ei, Florentina Ancăș a șutat spre poartă, balonul fiind însă reținut în doi timpi de portarul Hall. Imediat după au urmat câteva minute în care Olimpia a stat în terenul nostru, dar apărarea a trecut cu brio peste cornerele executate de Mihaela Ciolacu. Poli a beneficiat de câteva lovituri libere din preajma careului, executate de Genoveva Roșie, însă nu a reușit să creeze pericol. Cea mai mare ocazie a venit pe final de meci, când Staab a șutat de la 18 metri, balonul ștergând bara porții noastre, scorul rămânând astfel egal, 1-1.

„În primul rând mă bucură faptul că am jucat, nu am fost echipa dominată, am încercat să fim echipa activă. Am făcut un pressing inclusiv la portarul lor, am jucat avansat. Au fost riscuri, puteau să ne prindă cu mingi lungi, de câteva ori au avut această posibilitate, însă fetele au reacționat bine. Încercăm să ne pregătim în continuare la fel. Nu am schimbat nimic față de jocurile cu celelalte echipe, ieșim în pressing, încercăm să verticalizăm cât putem de repede, încercam să jucăm pe spații libere. Mă bucur că fetele au crescut din punct de vedere mental, au avut curaj să joace cu unele dintre cele mai bune jucătoare din România de la egal la egal. Am avut ocazii. Sigur că, la un moment dat, faptul ca a fost egal cu echipa campioană ne-a făcut să jucăm mai cu teamă, cu mingi lungi, să nu riscăm în apărare, să nu mai începem construcția de jos. Dar este ceva normal și cred ca uneori e bine să joci în funcție de scor și de posibilitățile din acest moment. Mă bucură că și junioarele au intrat bine în joc, nu au fost sub nivelul celorlalte. Sunt mulțumit, însă sper să continuam pe aceeași linie, să terminam play-off-ul acesta neînvinse, dacă se poate” a declarat la finalul meciului managerul Mirel Albon.

Pentru Politehnica Timișoara urmează meciul restant din etapa 4 cu Heniu Prundu Bârgăului, programat pe Bârgău Arena sâmbătă, de la ora 11:00.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 7. Florentina Ancăș, 15. Denisa Hațegan (22. Nicol Dincă-Vuia 21′), 4. Cristina Codrescu, 5. Teodora Meluță (cpt.), 24. Cristina Sucilă, 10. Nikoleta Kurja, 27. Genoveva Roșie, 14. Anda Jivan (16. Bianca Ienovan 53′), 8. Clara Roșu (13. Adina Rognean 72′), 23. Melisa Șodinca

Rezerve neutilizate: 30. Cosmina Roșu, 2. Anca Dobai, 11. Larisa Grigore, 19. Andreea Șepețan, 25. Dana Cioablă, 26. Bianca Corsei

”U” Olimpia Cluj: 1. Kyleigh Hall – 8. Carolina Țabur, 18. Janessa Staab, 3. Cristina Botojel, 19. Olexandra Krevska, 99. Ioana Bălăceanu, 4. Ioana Bortan (cpt.), 9. Mihaela Ciolacu, 10. Roxana Mirea (11. Mara Bâtea 46′), 14. Adina Borodi (22. Maria Stamate 46′), 90. Carmen Marcu

Rezerve neutilizate: 25. Mirela Pop Ganea, 21. Simona Sigheartău, 88. Daiana Oneț, 15. Andreea Pînzariu, 20. Veronica Cojuhari, 55. Daniela Preda, 77. Florentina Iancu.