Pe un soare de… primăvară, dar cu un vânt extrem de puternic, cele două timișorene din liga secundă au terminat la egalitate, azi, pe stadionul Electrica (aproape plin…).

Susținuți de Peluza Sud, care a dominat, evident, fondul sonor al întâlnirii, alb-violeții au evoluat în premieră în echipamentul lansat ieri, dedicat Revoluției din ’89.

Partida a început într-o notă de tatonare, marile ocazii lipsind. Să notăm, totuși, câteva faze fixe. Lovitura liberă a lui Neagu, puțin peste (12), cornerul ripensist la care Mera a respins cu capul (20). Dincolo, două cornere, la care au respins Tînc (27) și portarul Dobre (în minutul următor, scoțând de sub transversală șutul-centrare al lui Ignea). Prima ocazie din acțiune vine în min. 28, când Contra apără șutul lui Popovici.

Peste două minute se deschide scorul. Vârful Axente este găsit cu o pasă în adâncime, intră în careu, în dreapta, și trimite pe jos, la colțul lung, din unghi!

După un șut peste al lui Ignea (33), gazdele egalează cu două minute înaintea pauzei. Arbitrul acordă penalty la intervenția lui Mera asupra lui Voinea, iar căpitanul Apro transformă. În ultimul minut al primei părți, Contra acordă corner la un șut pe jos.

În repriza secundă, Poli este mai bună, iar ocaziile le are în special din faze fixe. În min. 51, Axente trimite puțin peste din lovitură liberă. În min. 55, corner Ignea, portarul respinge de sub bară, fază copy-paste după cea din prima repriză. Tot Ignea execută o lovitură liberă în min. 60, reținută de Dobre. În min. 71, Cherecheș execută o altă lovitură liberă, din lateral dreapta, mingea se scurge pe lângă mai mulți jucători în aut de poartă. Tot el șutează pe lângă (78). Cea mai mare ocazie a partidei este ratată de oaspeți în min. 80. Pe contraatac, Ignea și, în secunda următoare, Zabun sunt singuri cu portarul, dar nu-l pot învinge. În min. 90, Mera trimite puternic, cu capul, la o lovitură liberă, dar pe lângă.

Ripensia a avut o singură șansă în această repriză, în min. 87, când Apro s-a trezit singur cu M. Contra, dar era într-o poziție grea și cerberul polist a evitat golul.
Scutaru, accidentat, nu a putut evolua.

Ripensia – Politehnica 1-1 (1-1)
Au marcat: Axente (30), Apro (43p)

Ripensia: Şt. Dobre – C. Lungu, Tînc, Apro (c), C. Toma – Stoi (62, Vl. Tudorache), Burdeţ – Al. Popovici (75, Fotescu), Al. Neagu (81, Zaluschi), Chera – A. Voinea. Rezerve: Mociu – Ad. Popa, M. Staicu, T. Călin. Antrenor: Alexandru Pelici.

Politehnica: M. Contra – Jurj, Mera (c), Coadă, Cherecheş – Dros, Vidrăsan (46, B. Vasile) – C. Popescu, Ignea, Ungureanu (60, Zabun) – Axente. Rezerve: Murariu – Trip, Motreanu, D. Radu, Piţigoi. Antrenor: Octavian Benga.

Eliminat: C. Toma (90+2)
Arbitru: Fl. Marcu (Oradea).

Octavian Benga, tehnician Politehnica Timișoara: „Am avut parte de un joc important pentru noi, tot timpul meciurile locale nasc ambiții. Aș fi fost mulțumit cu un rezultat de egalitate înainte de această partida, dar ținând cont de aspectul jocului pot să confirmăm că am pierdut două puncte astăzi. Pe toată durata partidei, și în special în repriza a doua, am fost echipa mai bună, echipa care a jucat vertical pe poarta adversă. Împreună cu staff-ul tehnic i-am analizat foarte bine pe adversari, dovadă fiind puținele ocazii pe care și le-au creat.”