Politehnica a remizat astăzi pe „Ştiinţa” în testul cu Jiul Petroşani, scor 1-1 (0-0). Ambele goluri au fost înscrise pe final. Pentru echipa noastră a egalat Ionuţ Bătănaşi în prelungirile partidei disputate pe o căldură foarte mare.

Alb-violeţii nu au mizat în acest joc pe Răzvan Milea şi Daniel Benzar, ambii menajaţi. Altfel, tehnicianul Bogdan Andone i-a testat cu această ocazie pe Aymar Kevin Meleke (născut 1999, de la SO Armée, Coasta de Fildeș) și Sasha Agiveli (n. 2003, Farul), ambii jucători de profil ofensiv.

Echipa noastră a avut iniţiativa din primele minute şi în minutul 2 Mudrazija, cu o lovitură de cap peste poartă, a semnat prima ocazie notabilă. Pureca (min. 6) a trimis şi el puţin alături. Iar în minutul 10 Bîrnoi nu a ajuns cum trebuie un balon respins la bara a doua şi a trimis pe lângă stâlpul din stânga portarului. De partea cealaltă, Mareş (30) a trimis puţin peste transversală din lovitură liberă. Iar până la pauză Plantak şi acelaşi Pureca (35 şi 45) şi-au încercat fără succes şutul.

La reluare, Mudrazija (57) nu a găsit cea mai bună soluţie din unghi, singur cu portarul, iar din cornerul rezultat A. Meleke a reluat cu capul peste buturi. Pe final, oaspeţii au avut câteva contraatacuri periculoase pe fondul presiunii mai mari la propria poartă. Mai întâi Murariu (73) s-a opus lui Matei, pentru ca Daina (87) să reuşească să-l învingă pe portarul nostru după ce a scăpat spre poartă, cu un şut în cros uşor din lateral dreapta. Imediat Ignea (88) putea egala cu o lovitură de cap, dar a trimis tot imprecis. Până la urmă s-a încheiat 1-1 după o lovitură liberă executată de Ionuţ Bătănaşi (90+2) aproape de vinclul din stânga portarului Jiului.

POLITEHNICA (antrenor Bogdan Andone): Isvoranu (57, Murariu) – D. Radu (46, Jurj), Tsvetkov (64, Bakoş), Germinio (64, Moţiu), Taub (57, Oanea), Plantak (64, M. Andone), Bîrnoi (57, Meleke), Pană (57, Agiveli), Pureca (46, Ignea), Zaluschi (46, Gologan), Mudrazija (64, Bătănaşi). Pe bancă: Balica – Olariu, Ţurcaş.

Jiul Petroşani (antrenor George Zima): Mureșan – Matei, Botoroagă, Moise, Cocină, Torkos, Caralicea, Mareș, R. Sandu, Goilean, Dănăilă. Au mai intrat: Tomescu, Marcu – Keszeg, R. Stoicoiu, Mazilu, Jurcuț, L. Pop, Istrate, Fage, Daina, Lovas, Turcu, Joseph.

„S-a văzut oboseala, poate şi încărcătura, practic de trei săptămâni nu am avut zi liberă. Băieţii nu au avut liber. Intensitatea antrenamentelor din ultimele zile, e normal, dintr-un punct de vedere, dar, sincer să fiu, mă aşteptam la mult mai mult de la ei. Am avut o primă parte bună, cu câteva situaţii bune de joc, dar din păcate la finalizare nu am avut limpezime, poate, calitatea necesară, determinarea, şi nu am marcat. Le-am şi atras atenţia, la pauză, la contraatacuri, pentru că aşa se întâmplă, când ai posesie foarte mare şi încerci să duci mingea spre poarta adversă cât mai mult, e posibil să fii descoperit pe contraatac. Din păcate am primit gol şi oaspeţii noştri de astăzi şi-au mai creat o ocazie foarte mare de a marca. Deci suntem încă departe de cum ar trebui să arătăm şi vom avea nevoie poate şi de două-trei meciuri, patru, din sezonul regulat, ca să ne reglăm, să ajungem la un ritm bun şi la ceea ce ar trebui să jucăm”, a declarat Bogdan Andone, antrenorul principal al Politehnicii.

„Era o bucurie mare pentru aceşti copii minunaţi. Sunt doar de două săptămâni împreună cu mine, am şi adus câţiva jucători noi şi am pornit la 5 dimineaţa ca să ajungem la ora jocului. Sunt mândru de ce au arătat astăzi, în primul rând ca atitudine. Bineînţeles că suferim la construcţie, la relaţii de joc. Dar ce am arătat astăzi, în faţa unei echipe puternice de Liga 2, la final de pregătire, încep campionatul în două săptămâni, mă bucur de ce au arătat şi îi felicit. Am mai avut un amical cu juniorii Under 19, dar acesta a fost primul amical puternic şi mă bucur că am făcut faţă cu brio. Am venit cu gânduri mari. Cu siguranţă potenţa financiară din Vale nu este foarte ridicată, dar gândurile sunt mari, cel puţin să prindem play-off-ul şi nu ne vom abate de la drumul nostru dacă prindem locurile 1-2, dar vreau să fim modeşti, să muncim foarte mult şi să încercăm cu paşi mărunţi şi cu multă răbdare”, a spus George Zima, antrenorul principal al Jiului.

Următorul test al echipei noastre va fi sâmbăta viitoare (30 iulie), pe teren propriu, cu Aurul Brad (L3).