Pentru Politehnica Timișoara, anul 2017 a fost cel mai dificil din punct de vedere organizatoric și financiar, însă momentele de bucurie au fost și ele pe măsură. Vă propunem un rezumat, iar pentru acest lucru am ales 12 fotografii din meciurile disputate de „Băieții în Ghete” în ultimele 12 luni.

Parcursul Politehnicii din 2017 a început în celălalt capăt al țării. La 25 februarie, alb-violeții reușeau o remiză pe terenul Forestei Suceava, scor 2-2, iar Alex Birău, surprins în această imagine, a deschis scorul în minutul 54.
La 18 martie, cu prilejul jocului de acasă cu CS Mioveni, ne-am luat rămas bun de la Adrian Stoicov. Legendarul fundaș stânga al Politehnicii din anii 80-90 s-a stins din viață la nici 49 de ani. „Băieții în Ghete”, unii dintre ei foști elevi ai „Bulgarului”, i-au adus un ultim omagiu.
Primul sezon din Liga a II-a a adus deplasări mult mai lungi pentru Politehnica, însă oriunde a evoluat în țară, i-a avut alături pe suporterii din Peluza Sud. La fel s-a întâmplat și în 27 martie, pe stadionul „Tineretului” din Brașov.
Nimic nu se compară cu sentimentul pe care îl ai atunci când auzi fluierul final atunci când ai avantaj pe tabelă. Pe 14 aprilie, „Băieții în Ghete” au sărbătorit alături de galerie trei puncte prețioase obținute în fața incomodei CS Afumați.
La 21 mai, aproximativ 13.000 de spectatori au luat cu asalt stadionul „Dan Păltinișanu”, pentru derby-ul dintre Politehnica și UTA. Chiar dacă în teren, meciul a fost pierdut de alb-violeți, duelul din tribune a fost din nou câștigat!
Noul sezon competițional a adus mai multe prilejuri de bucurie pentru fotbaliști și suporteri. La 2 septembrie, CS Mioveni pleca învinsă de pe „Știința”, în vreme ce „Băieții în Ghete” declanșau fiesta.
Ce poate fi mai frumos decât un gol în poarta UTA-ei? La 15 octombrie, Cornel Predescu deschidea scorul în minutul 3 al unui derby memorabil cu UTA.
Unitatea de grup a fost unul dintre atuurile Politehnicii în sezonul de toamnă. O dovedește și „grămada” formată după golul de 2-0 din meciul cu Luceafărul Oradea, din 12 noiembrie.
Raul Krausz are toate motivele să jubileze. La 18 noiembrie, a marcat golul al doilea al Politehnicii în victoria din Ciarda Roșie, cu Ripensia.
Victoriile aduc victorii. De acest lucru e conștient și Deian Sorescu, aici în duel cu Gaston Mendy, în Politehnica – ASA Târgu Mureș 3-0, la 25 noiembrie.
Cătălin Bădăuță, obișnuit cu lista marcatorilor la Politehnica în ultimele sezoane, a deschis drumul și spre ultimul succes din 2017, 2-1 cu Dacia Unirea Brăila, la 2 decembrie.
Sezonul de toamnă s-a încheiat la Pitești, pe 9 decembrie. Cu prilejul meciului din Trivale, suporterii din Peluza Sud, prezenți în număr mare la Pitești, au adus un omagiu eroilor căzuți în Revoluția din decembrie 1989.