„Băieţii în ghete” s-au reunit astăzi la Baza Sportivă nr. 2 a Politehnicii sub comanda antrenorului principal Octavian Benga. Şedinţele de pregătire se desfăşoară în concordanţă cu noile cerinţe ale autorităţilor, începând cu data de 1 iulie, în privinţa combaterii pandemiei.

Astfel, lotul alb-violet a fost împărţit în trei grupe separate pentru antrenamente, după cum urmează:

Grupa 1: Murariu, Jurj, Mera, Coroiu (a fost împrumutat la Dumbrăviţa sezonul trecut), Denis Radu, Ignea, Bâte (împrumutat la Ghiroda), Alexandru Giurică (ex-CSM Reşiţa)

Grupa 2: Borbei, Sofran, Scutaru, S. Popovici, Munteanu, Dros, D. Codrea, Al. Pop

Grupa 3: M. Contra, Vidrăsan, Coadă, B. Vasile, Ad. Lazăr (împrumutat la Ghiroda), Cristodulo, Manea, Trip, Victor Lolea (ex-CSM Reşiţa)

Mircea Axente şi Răzvan Piţigoi (împrumutat la Ghiroda pentru partea a doua a sezonului trecut) au absentat motivaţi, primul din motive personale iar cel din urmă are examen auto.

Pe lângă jucătorii reveniţi de la echipele la care au fost împrumutaţi, la sesiunile din aceste zile iau parte şi doi juniori noi: Alexandru Giurică şi Victor Lolea, ambii sunt mijlocaşi şi provin de la CSM Reşiţa. Primul e născut pe 22 ianuarie 2002, la Tg. Jiu. Iar celălalt s-a născut la Reşiţa, pe 5 noiembrie 2002.

„Ne bucurăm că începem din nou munca. E destul de dificil după o perioadă mai lungă de pauză. Noi am mai lucrat puţin pentru că nu mi-am dorit ca jucătorii să aibă o pauză aşa de lungă. Am mai făcut trei săptămâni de antrenamente, apoi le-am dat o pauză de nouă zile. Aşa că nu putem spune că vin de la zero… Sperăm ca între timp şi măsurile să se relaxeze. Chiar dacă au fost ceva discuţii şi data trecută, am respectat punct cu punct legea. Aşa o să facem şi în continuare, să ne ferim de riscuri şi să respectăm cerinţele autorităţilor. Pentru început ne antrenăm în grupuri de opt jucători. Chiar dacă legea sugerează să ne antrenăm în zece. Noi o vom face în trei grupuri, cu schimbare de acasă, fără ca jucătorii să facă duş şi temperatura luată la intrarea în bază şi cu distanţarea cerută de cei de la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Octavian Benga, antrenor principal Politehnica Timişoara.

Despre noii juniori înregimentaţi de la Reşiţa, Benga a precizat: „Cei doi îi vedem câteva zile. Dar nu există probleme în privinţa asta. Cu siguranţă ne vom înţelege cu ei. Chiar îşi doresc foarte mult să joace la Politehnica şi mă bucur… Vor face parte din lot”.

„99% ne-am înţeles cu cei prezenţi. Mă bucură acest aspect, că au ales cu inima. Sunt mulţumiţi de atmosfera şi ce se întâmplă în jurul echipei”, a mai spus tehnicianul în legătură cu jucătorii care se aflau la final de contract.

„Datele problemei nu s-au schimbat foarte mult de ieri până astăzi. Avem permisiunea de a ne pregăti în grup de zece, nu doar de şase. Dar în privinţa testărilor nu s-a schimbat. Se fac obligatoriu dacă vrei să te pregăteşti în comun, adică mă refer la toată echipa împreună şi inevitabil să intri în cantonament respectând protocolul pe care l-au respectat toate echipele din Liga I plus cele şase care şi-au continuat activitatea pentru promovare. Noi şi ceilalţi, clar că începem mişcarea, nu neapărat antrenamentele (normale), când ne referim la antrenamente ne referim la cele în comun pe care şi le doresc şi jucătorii şi antrenorii. E o mişcare în grup până la urmă, un moment de organizare. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Să putem să începem antrenamentele. Aşteptăm începerea competiţiei în 15, 22 august. Pentru că nu poate să meargă mai târziu. Orice întârziere peste 22 august creează un oarecare disconfort”, a subliniat Marius Cociu, director sportiv Politehnica Timişoara.