Astăzi, la arena „Ştiinţa”, alb-violeţii au strâns rândurile pentru continuarea unui sezon solicitant şi au efectuat prima şedinţă de pregătire din noul an. Antrenorul Dan Alexa are sub comandă şi câteva nume noi, lotul urmând să mai sufere modificări în perioada imediat următoare.

„Am început mai repede decât majoritatea echipelor, pentru că şi jucăm mai repede, pe 10 sau 11 februarie avem primul joc oficial, în Cupa României. Încercăm să câştigăm o săptămână, timpul este oricum destul de scurt. Avem gânduri mari, ne dorim foarte mult să ne antrenăm bine, să facem paşi cât mai corecţi în perioada aceasta, una foarte importantă. Sperăm să arătăm o formă bună de la început, pentru că sunt jocuri puţine şi forma fizică şi mentală trebuie să o avem de la început. Am renunţat, aşa cum ştiţi, la anumiţi jucători. Ne dorim să transferăm acum doi jucători care cred că ne pot ajuta. Sunt jucători buni, care mai au oferte în afară de noi şi e normal să-i luăm destul de greu. Vrem să luăm un mijlocaş şi un atacant. Sunt români, am încercat şi pista Serbia-Croaţia, pentru că sunt jucători buni, combativi, şi nu sunt jucători foarte scumpi, problema la jucătorii sârbi sunt actele, pentru că durează mult timp… Suntem în discuţii şi cu un atacant sârb, vom vedea dacă vom putea să-l aducem. Ne trebuie întăriri, ştiţi foarte bine că financiar suntem un club care nu stă foarte bine, dar suntem foarte corecţi, avem banii la zi în momentul acesta. Încercăm să aducem jucători care pot să ne ajute”, a declarat Dan Alexa.

Absenţi motivaţi la primul antrenament din anul 2021 au fost Plazonja, Fişteag şi Deronja. Atacantul croat va reveni de vineri alături de colegii săi. Pe lângă Cristian Bocşan, care a semnat deja cu echipa noastră, o altă noutate în lot este reprezentată de portarul George Păduraru (25 ani), care s-a despărţit de Ripensia în această iarnă. Altfel, aşa cum anunţam zilele trecute, la antrenamente participă noi tineri din generaţiile 2003 şi 2004 ale Politehnicii (Moţiu, Gologan, Ehling, Velcan, Gaşpar şi Bîrloveanu, ultimii patru au fost în toamnă împrumutaţi la Fortuna). Situaţia goalkeeperului sloven a fost explicată astfel de tehnicianul Politehnicii: „Zilele următoare încercăm cu Deronja să reziliem, a venit Păduraru de la Ripensia. Pe Deronja încercăm să-l dăm undeva unde să joace, e un portar cu experienţă şi e normal să-şi dorească să joace. Ştiţi foarte bine, cu Borbei şi cu Otto am încercat să păstrăm un junior în poartă, îi va fi foarte greu să apere… vor fi jucători tineri care vor fi daţi împrumut, am mai luat jucători tineri din academie, care mie mi-au plăcut foarte mult, îmi doresc să crească, să poată să şi debuteze la echipa mare. Încercăm să şi creştem jucători, nu doar să transferăm”.

Legat de programul de pregătire, s-a renunţat la intenţia de a efectua un stagiu extern din cazua situaţiei epidemiologice. „Am vrut să plecăm într-un cantonament în Antalya, dar riscam foarte mult, din Turcia intri 14 zile în carantină, nu ştiam ce se putea întâmpla. Am preferat să rămânem pe plan local, la Timişoara. Vom face un cantonament aici, vom sta la hotel 11 zile”, a precizat Dan Alexa.

Primul joc al echipei noastre din anul 2021 va fi cu Pobeda Star Bisnov (Liga 4), la Dudeştii Vechi (18 ianuarie), urmat de un amical la Reşiţa, cu CSM (21 ianuarie). Echipa noastră va intra la mijlocul lunii în cantonamentul programat pe plan local iar la capătul celor 11 zile ale stagiului se va disputa amicalul de pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (26 ianuarie). Politehnica mai caută un adversar de testare pentru data de 3 februarie, în cazul în care acesta va fi găsit e posibil ca amicalul din 30 ianuarie, cu Ripensia, să fie anulat.

Lotul prezent la reunire: Hindrich, Păduraru, Cuzmanovici (portari) – D. Andrei, S. Iosif, Casado, S. Popovici, Sofran, Jurj, D. Codrea, Manea, D. Radu, Vidrăsan, Ivanovici, Bocşan, Pamfile, Ignea, Mera, Scutaru, Munteanu, Axente, Bîrloveanu, Gaşpar, Velcan, Ehling, Coadă, Gologan şi Moţiu (jucători de câmp).