În ultimele trei zile, Politehnica Timișoara a organizat, la Baza 2, o acțiune de selecție la care au participat 29 de fotbaliști care au contactat clubul și și-au exprimat dorința de a juca pentru gruparea alb-violetă. În preponderență, a fost vorba despre tineri din zona Banatului, însă au sosit la Timișoara și jucători din zone mai îndepărtate ale țării și chiar de peste hotare, fiind testați, printre alții, un mijlocaș de bandă senegalez și un portar israelian.

Cei 29 de jucători (dintre care 8 portari) au fost supuși la mai multe teste de către Antonio Foale și Alin Ionescu, antrenorii desemnați să-i ia în primire pe trialiști. S-au organizat jocuri-școală atât pe teren mare, cât și pe teren redus, s-a testat capacitatea fizică, tehnică și tactică a jucătorilor, precum și abilitățile de finalizare.

„În aceste trei zile au venit jucători de două vârste: tineri și foarte tineri. Acest lucru ne bucură, pentru că înseamnă că vor să facă fotbal de performanță. Legat de cei foarte tineri, și mă refer la cei până în 17 ani, cred că încă mai au de muncit, de demonstrat. Echipa noastră e una cu pretenții, cu un obiectiv măreț și nu aș putea spune că ar face față la Liga a II-a. A venit, de exemplu, un băiat născut în 2002, cu o calitate tehnică bună, cu inteligență fotbalistică, dar care, dacă acceptă, poate rămâne la grupa noastră de Juniori B. La ceilalți, am văzut determinare, pentru că au încercat cu toții să dea tot ce au avut mai bun. Dar parcă e diferența prea mare de nivel, iar noi nu avem la dispoziție timpul necesar pentru a corecta carențele fiecărui jucător. Am urmărit, printre altele, și aspectul tactic, iar acolo sunt mai multe probleme”,au fost primele concluzii ale lui Antonio Foale.

Tehnicianul polist remarcă totuși faptul că, an de an, vin astfel de solicitări pe adresa clubului alb-violet, care nu-și va schimba nici pe viitor politica în ceea ce-i privește pe tinerii dornici să joace în culorile Politehnicii.

„Faptul că primim atât de multe solicitări e un aspect pozitiv. Și să nu uităm că nu e primul an! Noi în fiecare an am făcut astfel de selecții și suntem singurii care am făcut așa ceva. N-am auzit astfel de acțiuni la alte echipe din oraș sau din zonă. E încă un aspect prin care suntem unicați. Respectăm fotbalul și ținem ușa deschisă pentru fiecare tânăr talentat care dorește să își încerce norocul la Politehnica. Chiar și de pe vremea când eram juniori, la Poli se făceau selecții pe perioada verii. Exista o selecționată a județului, care avea meciuri de verificare cu echipa mare. Păi pe fratele meu mic, pe Angelo, așa l-au ochit cei de la Poli, pentru care a debutat la 16 ani. La acest trial, am încercat să nu fiu atât de critic și să văd partea pozitivă la fiecare dintre jucători. Dar cu regret spun că nu am găsit pe cineva care să poată veni direct luni la reunire. Sunt cinci zile de antrenament, vine primul joc amical, iar apoi cantonamentul, deci timpul e foarte scurt”, a mai spus Foale.

Lotul Politehnicii se va reuni luni, la ora 18:00, la stadionul „Știința”, atunci când noul „principal”, Cosmin Petruescu, va conduce primul său antrenament la Politehnica. După o săptămână de antrenamente, intercalate cu obișnuitele teste medicale, va începe și „caruselul” meciurilor de verificare, cu un prim test programat sâmbătă dimineață, cu FC Bazoș.