Politehnica Timișoara va juca, sâmbătă, în a etapa a 3-a din play-out-ul ligii secunde. Adversar va fi Unirea Slobozia, iar partida se va disputa în deplasare, de la ora 11. Singurii indisponibili sunt Ignea (accidentat) și Huminic (aflat în recuperare).

În clasamentul grupei A, Poli este pe locul 7, ultimul, cu 16 puncte, iar Unirea Slobozia se află pe locul 1, cu 32 de puncte, și este deja matematic salvată de retrogradarea directă.

Declarații de la conferința de presă de azi:

Paul Codrea, antrenorul Politehnica: „Într-adevăr ne aşteaptă un meci foarte greu, cum sunt toate pentru noi, având în vedere locul în clasament. Dar noi în vestiar am vorbit, avem un obiectiv, ştim că trebuie să dăm totul la fiecare meci. Să încercăm să câştigăm fiecare meci, jucând bine, având spirit de iniţiativă. Şi asta vom încerca să facem şi la Slobozia. Chiar dacă adversarul e valoros, ştim asta, au ratat play-off-ul la ultimul meci, au condus mult timp, parcă a fost şi pe locul 1, 2, 3. Mereu a fost în primele şase până în ultima etapă. Îmi pare rău pentru ei, dar asta e, formează o echipă bună, compactă. Noi am pregătit meciul şi sperăm să ne facem jocul nostru, cum ni l-am făcut şi cu Csikszereda.

Bineînţeles, când câştigi atmosfera e tot timpul bună, dar chiar şi aşa, am încercat să rămânem oneşti, optimişti şi realişti, pentru că s-au făcut şi greşeli cu Csikszereda. Am avut şi momente în care am suferit şi am încercat să corectăm cât am putut săptămâna aceasta. Chiar dacă a fost o săptămână mai ciudată, am avut şi vremea asta schimbătoare. O zi nu ne-am antrenat, n-am ieşit afară, o zi minus de antrenament. Mâine plecăm de dimineaţă, iar nu facem antrenament. Dar nu căutăm scuze, am pregătit cât am putut să pregătim şi eu zic că vom face un meci bun acolo. Marţi, am făcut sală.

Doar Alin Ignea lipseşte, cred că are la genunchi o problemă, dar cred că săptămâna viitoare va fi apt. 100%.

Armin Mada e în lot pentru meciul ăsta. A fost la juniori. A avut nevoie să joace acolo. E un copil tânăr, de perspectivă, dar are şi el anumite carenţe, ca şi toţi tinerii, încercăm să i le corectăm. Au nevoie de jocuri, prin rotaţie tinerii vor veni în lot. Şi cine nu va fi în lot va merge să joace la juniori. Important pentru ei nu e să-i ţinem aici, să aibă puţine minute şi să-şi iasă din ritm. Trebuie să joace. Şi Armin a fost la meciul trecut la juniori, a jucat. Acum a mers Eric Adam, Boariu, şi tot aşa o să-i rotim. Este (acum) Oprea, a fost şi pe bancă meciul trecut, nu a apucat să debuteze, şi Mada, Ţurcaş şi Marincu, sunt juniori.

…Nu ştiu acum ce obiectiv au. Având în vedere că au ratat obiectivul, mă gândesc că vor face experimente. Poate vor juca jucători care nu au jucat, poate îşi fac strategia pentru anul viitor, chiar nu ştiu. Aşa, nu arată rău, din imaginile pe care le-am văzut la ultimul meci, nu au arătat rău. Par o echipă motivată, acum vom vedea la faţa locului cum va fi pe teren. Dar ideea e ce facem noi şi nu ce fac ei.

Am decis să facem (deplasarea) din prima şi aşa facem. Mâine dimineaţa la 8 plecăm şi sperăm să ajungem la 8 seara acolo. E lungă, dar nu ne căutăm scuze acum. Şi până la Bucureşti e lung şi am fost din prima la meciul cu Dinamo şi au jucat foarte bine, adică au avut o prestaţie bună. Deci se poate. Nu ne căutăm scuză în drumul lung. Contează, dar încercăm să nu ne mai căutăm alibiuri şi să vorbim pe teren. O să facem puţin acolo, o dezmorţire când ajungem la hotel.

Nu ştiu la ce se referă (n.r. – Luchin, în interviul din ”Fotbal vest”). Eu am fost aproape zi de zi la stadion. Am mai lipsit o zi, două, şi în general comunicam. Cu Tavi Benga chiar vorbeam tot timpul. Într-adevăr cu Luchin am vorbit mai puţin, dar cred că Tavi era mai important acolo. (n.r – Despre Luchin în staff) Nu a vrut el să rămână. Rămânem aşa.

Cătălin Oanea, jucător Politehnica: „Cum a spus şi Mister, ne aşteaptă un meci foarte greu, o deplasare foarte lungă. Dar meciul cu Miercurea Ciuc ne dă oarecum speranţe şi mergem acolo la victorie. Pentru că e singurul lucru care ne ajută în clasament. Suntem optimişti şi luăm fiecare meci în parte. Jucăm fiecare meci la victorie. Şi sperăm să iasă bine în final.

Clar că ne gândim să ne salvăm de la retrogradare. Pentru că ar fi a doua retrogradare consecutivă, cu toate că anul trecut am fost salvaţi. Sper ca până la final să reuşim să ne salvăm. Să spălăm pe final cumva ruşinea asta.
Oarecum pe jucători îi văd mai motivaţi. Anul trecut fusese aşa o stare pe echipă, nu mai erau la fel de motivaţi, intrasem într-o pasă din care nu mai ieşeam. Acum îi văd altfel pe colegii mei şi cred că într-un final o să fie bine.
În vară îmi expiră contractul”