Politehnica Timișoara va juca, sâmbătă, în etapa a 7-a, ultima din play-out-ul ligii secunde. Adversar va fi Metaloglobus București, iar partida se va disputa pe stadionul Știința, de la ora 11.

Indisponibili sunt Bocșan și Oanea (accidentați), Huminic (aflat în recuperare), în timp ce finlandezul Tiihonen a fost învoit de club să plece în țara natală.

În clasamentul grupei A, Poli este pe locul 7, ultimul, cu 19 puncte, și este deja retrogradată, iar Metaloglobus se află pe locul 5, cu 29 de puncte, și mai speră să evite locul de baraj. Pentru acest lucru, bucureștenii trebuie să învingă la Timișoara, iar CSM Slatina să piardă acasă, cu Minaur Baia Mare.

Meciul Poli – Metaloglobus va fi transmis pe canalul de YouTube al Politehnicii.

Declarații de la conferința de presă de azi:

Paul Codrea, antrenorul Politehnica:

„Ne pare rău că ne aflăm în acest moment şi suntem trişti pentru că practic ne luăm la revedere de la Liga 2. Cred că a fost o aventură destul de pozitivă anii aceştia când echipa a fost în Liga 2, din păcate s-a sfârşit rău, dar după rău poate să vină bine. După vreme urâtă poate să iasă şi soarele, dacă reuşim să inversăm tendinţa şi să gândim pozitiv, după experienţa aceasta negativă, cred că la anul sau sezonul viitor vom reuşi să facem lucruri mult mai bune şi poate pe termen mai lung.

Despre meci: un meci complicat, pentru că ei încă au obiectiv, încă au şanse să scape direct dacă câştigă aici şi Slatina nu câştigă sau pierde, aşa că ne aşteaptă un meci cu o echipă motivată, dar şi noi suntem destul de motivaţi. A fost o săptămână destul de bună, n-a fost uşor să-i capacitez pe băieţi, pentru că mental e clar când eşti retrogradat ceva se întâmplă, dar au tras de ei, s-au pregătit bine şi obiectivul e să ieşim cu fruntea sus şi să câştigăm meciul.

Va fi cea mai bună echipă pe care o avem la dispoziţie, tinerii vor fi pe bancă şi dacă jocul va permite sau în funcţie de joc probabil vor fi şi schimbările de rigoare. Vrem să tratăm competiţia serios, nu să avem apoi acuze din partea altor echipe, că n-am tratat competiţia serios. Deci încercăm să câştigăm meciul.

Sincer, da, chiar mă uitam la bilanţul meu de aici, am două victorii, două înfrângeri, meciul acesta ar fi cam cel care înclină balanţa într-o manieră sau alta. Pe lângă asta, îmi doresc să trecem de pragul ăsta de 19 puncte, să ajungem peste 20. Nu se poate ca Poli Timişoara să retrogradeze cu 19 puncte. Şi să facem o figură frumoasă. Nu e frumos când pierzi, mai ales acasă, e ultimul meci. Mi-aş dori ca oamenii, atâţia câţi sunt, să vină la stadion, pentru că e totuşi Liga 2 şi ne-am chinuit mult să ajungem aici, am plecat de departe, din Liga 5. Ne luăm la revedere de la Liga 2 cu demnitate.

Planurile noastre sunt pentru Liga 3, tot ce s-a discutat până acum, inclusiv bugetul care s-a făcut şi planul sportiv au fost pentru Liga 3. Acum dacă apare ceva extraordinar, nu ştiu să spun şi nici nu cred că am luat în calcul aşa ceva. Zic şi eu, dacă se retrag opt echipe şi nu sunt echipe la Liga 2, nu cred că ne interesează orice s-ar întâmpla. Pentru că am avut experienţa de anul trecut şi nu cred că echipa e pregătită şi financiar şi sportiv să facă faţă la Liga 2.

Tocmai de asta căutăm sportivi care să se plieze pe Liga 3, pe mentalitatea de la Liga 3, nu e uşor, am trăit şi eu o experienţă în Italia, când am retrogradat ca jucător din Serie A în B şi primul lucru pe care l-a făcut noul antrenor a fost să aducă jucători care se pliază special pe campionatul de Serie B, pentru că sunt competiţii diferite, alt fotbal, e mai încâlcit, mai de luptă, şi atunci îţi trebuie jucători pe acel profil.

Bineînţeles că ai nevoie de jucători de calitate să faci diferenţa, să fii o echipă bună. Vedem şi Reşiţa, care conduce aici, la noi în serie, are jucători de calitate. Trebuie să îmbini un pic tinereţea cu experienţa, calitatea cu cantitatea, să fii un bun ansamblator, aşa, un selecţioner, să poţi să faci o echipă. Însă nu e simplu, pentru că nu ştim exact cine va veni, cine va pleca. Noi suntem în discuţii şi cu jucătorii din actualul lot, încă aşteptăm răspunsuri. Încă e destul de devreme, campionatele nu sunt gata, fiecare încearcă să găsească soluţii mai bune, dar eu zic că şi dacă rămân la Timişoara nu greşesc.

Toată lumea e bine, doar Milos (Sekulic) care nu joacă de ceva timp, Sekulic, şi Onni Tiihonen, care şi-a exprimat dorinţa de a pleca în Finlanda şi nu va fi pentru jocul acesta. A fost ieri la ultimul antrenament şi ne-a anunţat că pleacă. Bocşan şi Oanea (accidentaţi), el are ruptură… Huminic e de un an de zile.

Nu am ajuns la discuţiile acestea cu Alin (Ignea, n.r. despre a juca în Liga 3) şi am văzut că a anunţat că nu mai vrea să joace la Poli Timişoara sau pleacă de la Poli, încă nu ajunsesem la discuţia asta. Şi dacă a anunţat îi respect decizia.

…Eu sunt la dispoziţia clubului, dacă şi mâine Panti îmi spune du-te înapoi la juniori sau rămâi director sportiv, eu sunt aici în cadrul clubului, ajut pe orice poziţie. Chiar şi aici am ajuns aşa, neaşteptat, rămân unde mi se cere. Aici mi s-a cerut să rămân, mi-am dat acordul, aici am rămas… Am discutat şi tot discutăm, asta facem, e dificil, cel puţin în alcătuirea lotului… Am anunţat deja că rămân (ca antrenor)”

Denis Radu, jucător Politehnica:

„Ne aşteaptă ultimul meci din acest sezon, cum a zis şi Mister vine aici o echipă care vine după două victorii consecutive, cu aşteptări foarte mari, ţinând cont că printr-un joc de rezultate ei pot scăpa de baraj, dar noi ne dorim să câştigăm acest meci, să facem un joc bun şi să ieşim cu fruntea sus.

Pentru mine sincer a fost un sezon dezamăgitor privind retrogradarea. Dar pentru mine personal eu zic că am avut evoluţii bune, m-am uitat şi pe statistici, am avut unele dintre cele mai bune evoluţii şi sper să o ţin tot aşa. Mai am doi ani contract cu Poli Timişoara. Pot apărea oferte, dacă e bine şi pentru club şi pentru mine, va decide conducerea, vom vedea… Eu nu ştiu despre nicio ofertă”