Mâine dimineață e programată operația, avem nevoie de sânge pentru copilul dumneavoastră!” .

”Ai auzit că prietenul nostru a fost implicat într-un accident?! Are nevoie urgentă de sânge! Trebuie să donăm!
”Tatăl dumneavoastră e în stare critică. Urmează o intervenție chirurgicală grea și o recuperare de durată. Avem nevoie de sânge.”

 

Sunt câteva fraze care efectiv te doboară, simți cum fuge pământul de sub picioare și te lasă fără cuvinte. Din păcate, asta este realitatea și suntem obligați să trăim cu sentimentul că în orice minut, în orice clipă, tu – cel care citești acest text, unul dintre părinți sau prietenul tău apropiat s-ar putea afla într-o situație extrem de delicată în care e nevoie de transfuzii sanguine. Centrele din țară se confruntă mereu cu un număr scăzut de donatori și cu lipsă de rezerve de sânge, iar pe perioada verii criza este și mai acută.

Pentru că nu putem sta deoparte la această situație, am decis să reluăm campania SÂNGE VIOLET PENTRU VIAȚĂ.

Toți cei care prezintă la magazinul nostru oficial din apropierea stadionului Știința un document ce atestă că au donat sânge vor primi o reducere de 40% la orice produs din shop.

DE CE SĂ DONEZ SÂNGE? CE BENEFICII AM?

SÂNGE VIOLET PENTRU VIAȚĂ

Pe lângă faptul că e un lucru corect, demn și uman, o procedură sigură și minim invazivă, ai parte și de o serie de beneficii naturale în urma actului caritabil. Mai exact, corpul tău îți va mulțumi astfel:


• donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate

• donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul

• înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifica la fiecare donare, glicemia si hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare

• după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare)

• cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii

• donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice

• la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulată se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular)

sursă informații

UNDE POT DONA ÎN TIMIȘOARA?

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara se află pe str. Martir Marius Ciopec, nr. 1, Timișoara, cod poștal 300737. Fii convins că personalul de la acest punct de recoltare îți va oferi un răspuns pentru fiecare nelămurire pe care o ai și își vor risipi toate fricile cu privire la această procedură.

Dacă ai parcurs acest articol până în acest punct, îți mulțumim sincer și te asigurăm de toată recunoștința noastră!