Emanuel Titus Ilieşi / Mediafax Foto

Politehnica Timişoara a intrat într-una dintre cele mai încărcate săptămâni ale sezonului de toamnă. În runda intermediară de la mijlocul acestei săptămâni, alb-violeţii vor efectua o deplasare lungă, la Suceava, pentru meciul cu Foresta, programat miercuri, la ora 14:00. În weekend, „Băieţii în Ghete” vor evolua pe „Ştiinţa”, cu Luceafărul Oradea, însă duminică, şi nu sâmbătă, aşa cum figura meciul din etapa a 17-a în programarea iniţială.

Fotbaliştii Politehnicii au efectuat, în această după-amiază, ultimul antrenament la Timişoara înaintea plecării spre Bucovina. Mâine dimineaţă, alb-violeţii vor pleca la Iaşi, cu avionul, de unde îşi vor continua drumul spre Suceava cu autocarul. Întoarcerea echipei e programată imediat după încheierea jocului de pe „Areni” şi se va produce tot cu autocarul. Primul antrenament de după revenirea la Timişoara e programat joi după-amiază.

Foarte important de precizat, partida din weekend, de pe teren propriu, cu Luceafărul Oradea, a fost mutată de sâmbătă pe duminică. Ora de start rămâne aceeaşi, 14:00, la fel şi locul de desfăşurare, arena „Ştiinţa”. „Astăzi am vorbit la Federaţie. Există o hotărâre de Comitet Executiv care spune că dacă la mijlocul săptămânii sunt jocuri de Cupa României sau etape intermediare, iar o echipă parcurge mai mult de 250 de kilometri, meciul de la final de săptămână poate fi mutat o zi mai târziu. Noi făcusem oricum adresa încă de săptămâna trecută. Dacă nu ar fi existat acea hotărâre a CEx, ar fi trebuit să avem acceptul celor de la Luceafărul, iar din ce am discutat cu dânşii, ar fi dorit să rămână meciul sâmbătă”, ne-a declarat managerul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu. De altfel, pe site-ul Federaţiei Române de Fotbal, meciul din etapa a 17-a, dintre Politehnica şi Luceafărul, figurează deja pentru ziua de duminică, 12 noiembrie, de la ora 14:00.

Reziliere de comun acord cu Topic

Politehnica Timişoara a încetat raporturile contractuale cu fundaşul Borislav Topic. Derpărţirea s-a realizat de comun acord, după ce sârbul în vârstă de 33 de ani a suferit o accidentare gravă în partida din etapa a 13-a, de la Motru, cu Pandurii Târgu Jiu, iar perioada sa de repaus s-ar fi întins, cel mai probabil, pe tot parcursul sezonului de toamnă. Borislav Topic a sosit la Timişoara după începerea campionatului, însă nu a avut drept de joc o perioadă destul de îndelungată, din cauza întârzierii actelor necesare obţinerii permisului de şedere în România. Sârbul a bifat patru meciuri în alb-violet în această toamnă, dintre care trei ca titular.