Duminică, 8 octombrie, Politehnica Timișoara a jucat pe teren propriu cu Farul Constanța în încheierea etapei 5 din SuperLiga Feminină. Seria de patru victorii consecutive s-a oprit ieri pe Știința, Farul câștigând meciul cu 2-1.

Echipa oaspete a pus presiune încă din primele minute, dar o gură de oxigen a venit în minutul 6, când Roxana Mirea a obținut un penalty transformat de Nikoleta Kurja fără probleme. Deși golul ar fi trebuit să ne dea un imbold, Farul a fost cea care a fost mai prezentă în joc, pornind imediat în căutarea egalării, oprind orice încercare alb-violetă de a pune în pericol poarta lor, singura oportunitate mai clară fiind o lovitură de cap a Antoniei Bratu la un corner. După ce au avut un gol anulat pe motiv de offside, minutul 30 aduce egalarea celor de la Farul, după o neînțelegere în defensiva noastră, Laura Rus fiind cea care marchează în poarta goală.

Repriza a doua a adus mai mult curaj în tabăra noastră, reușind câteva faze periculoase, Kurja sau Ivanova ratând oportunități importante. De partea cealaltă, oaspetele au ratat și ele prin Deca sau Bortan. Minutul 80 declanșează bucuria în tabăra adversă când Florentina Istrate, recent intrată, șutează puternic și o învinge pe Sara Câmpean, care avusese câteva intervenții salvatoare de-a lungul partidei. Politehnica a forțat egalarea în finalul meciului, însă nu a reușit să aibă o ocazie concretă, singura fază mai periculoasă fiind o lovitură liberă executată de Nikoleta Kurja, urmată de o recentrare a Andei Jivan, însă mingea s-a plimbat prin careu fără să fie atacată.

Fluier final și înregistrăm prima înfrângere din acest sezon. Etapa următoare urmează un nou meci acasă, cu Banat Girls, programat pentru 14 octombrie pe Stadionul Știința, de la ora 13:00.

”Este o înfrângere oarecum neașteptată, dar, în același timp, dacă luăm valoarea individual a jucătoarelor și experiența acumulată, pare o victorie logică a celor de la Farul. Însă, avem jucătoare tinere la care trebuie să ținem cont că acestea nu au constanță și, pe lângă asta, sunt momente în care nu știu să gestioneze anumite situații de joc. S-a întâmplat acest lucru și astăzi. La pauză am încercat să le motivez, să jucăm mult mai mult din ambiție și voință, dar nu am reușit acest lucru. Ne-am lăsat dominate, oricât am încercat de pe margine să le impulsionez și să le împing spre înainte, ne-am retras mult prea mult și, până la urmă, golul a căzut logic. Nu au avut foarte multe situații de a marca, pe contraatac cred că am avut mai puține, dar mai clare situații de a marca. Nu am știut să gestionăm nici fazele fixe, nu a fost deloc ziua noastră. Clar că avem jucătoare care au nevoie de multe meciuri tari, meciuri cu miză pentru a se dezvolta.

Sper să fie o învățătură jocul de astăzi, sper că fiecare se va autoanaliza corect. Chiar dacă nu a fost cea mai bună zi a noastră, meciul a fost unul echilibrat, cred că dacă se termina egal nici echipa adversă nu avea de ce să fie supărată pentru că au avut puține oportunități de a marca. Rămânem cu o frustrare și nemulțumire după un astfel de joc, însă campionatul merge mai departe. Am zis de la începutul sezonului că toate echipele vor pierde puncte, ne-am dorit să amânăm mai mult acest moment, nu am reușit. Trebuie să ne mobilizăm foarte tare pentru că urmează două meciuri foarte grele și importante, zic eu, în economia campionatului, iar noi începând de astăzi nu vom mai avea lotul complet pentru că permanent vor pleca jucătoare la loturile naționale și ne vom pregăti mai mult separat decât împreună.

Va trebui să gestionăm acest lucru și ne vom strădui să o facem cât mai bine și să ne prezentăm cât mai bine la meciurile care urmează. Până la meciurile din Nations League avem meciurile cu Banat Girls și Universitatea Cluj, iar din ambele trebuie să obținem puncte ca să rămânem cu șanse de calificare în play-off” a declarat Mirel Albon.

Politehnica Timișoara: 1. Sara Câmpean – 14. Anda Jivan, 6. Melinda Nagy, 4. Antonia Bratu, 5. Teodora Meluță, 2. Laura Sondore (18. Alexandra Boboc 57’), 10. Nikoleta Kurja, 11. Roxana Mirea (25. Dana Cioablă 85’), 99. Emilly Scaramelo (17. Shaira Pera 85’), 19. Andreea Sepețan (8. Dyana Dawood 65’), 16. Dimitra Ivanova (9. Lorena Mihăilesc 85’).

Rezervă neutilizate: 30. Cosmina Roșu