Comitetul de Urgență al FRF a oficializat, ieri, formula în care se va încheia acest sezon la nivelul Ligii a II-a.

Astfel, primele şase echipe, conform clasamentului din momentul întreruperii, vor disputa un play-off , în manşă unică (dar nu pe teren neutru), iar în play-off vor intra cu punctele înjumătăţite. Cele şase sunt UTA, CS Mioveni, Turris-Oltul Tr. Măgurele, FC Argeș, Petrolul și Rapid. Sistemul de promovare în Liga I rămâne neschimbat: locurile 1 şi 2 vor promova direct, iar locul 3 va juca baraj de promovare cu echipa de pe locul 12 din acest sezon al primului eşalon. La finalul play-off-ului, dacă două sau mai multe echipe vor termina la egalitate de puncte, primul criteriu va fi cel al rotunjirii punctajului după înjumătățire, apoi rezultatul direct din play-off.

Celelalte echipe active în acest sezon al ligii secunde nu vor mai juca şi nu va retrograda nicio formaţie. Cu excepţia, desigur, a lui Daco-Getica București și Sportul Snagov, care, anterior, s-au retras sau au fost excluse din campionat.

În clasamentul din momentul întreruperii, Politehnica este pe locul 11, cu 32 de puncte, și este echipa cu cele mai puține goluri primite din primele două eșaloane.

Aceste măsuri ale FRF au fost luate în contextul pandemiei de coronavirus, a protocolului extrem de strict elaborat de Ministerul Sănătății și Ministerul Tineretului și Sportului pentru reluarea activităţii sportive şi a numărului mare de etape (14) rămase de disputat în Liga a II-a.

Rămâne de văzut câte echipe vor fi în următoarea ediţie a eşalonului secund şi dacă se va reveni la două serii sau va rămâne formula cu serie unică.

În urmă cu trei zile, FRF a decis ca acest sezon al Ligii a III-a să nu se mai reia, exceptând unele baraje pentru promovare în liga secundă.