„Joc fotbal de când mă ştiu. Mai exact, de la şase ani. Până să împlinesc 14, am fost selectat de Academia de Tineret a celor de la Bayern Munchen, în Germania. Şi mi-am petrecut anii adolescenței jucând pentru Bayern Munchen şi TSV 1860 Munchen. La 18 ani eram jucător profesionist, evoluând în Bundesliga. După care am continuat să joc în Europa, în Liga Profesionistă din România”.

Aşa începe povestea lui Soren Balea, a cărui carieră, care a cuprins şi Timişoara fotbalistică, s-a încheiat prematur, datorită unei accidentări: „a trebuit să efectuez un control medical la un specialist în medicină sportivă din SUA, după care am decis să-mi continuu studiile la University of Hartford, Connecticut şi la Salem State University”.

Cariera sa în antrenorat a început la Salem State University, ca şi „secund”, trecând apoi pe la Brighton High School, Boston. Trecând şi la Brighton High, a avut oportunitatea de a se remarca antrenând echipa de-aici, clasată pe locul 1 două sezoane la rând, în statul Massachusetts, Division 1, neînvins. După care a antrenat fetele de la Bunker Hill Community College, ca şi pas intermediar care l-a determinat să-şi înființeze propria Academie: WCS Lynn World Class Soccer Academy, unde are rezultate remarcabile (ca şi încă cel puțin un alt polist… american, despre care vom scrie într-un material viitor).

Însă nu a uitat de familia alb-violet, susținând cu materiale două dintre grupele noastre de juniori. Făcând parte din familia suporterilor „Viola” din Statele Unite, Soren este un membru activ al Grupului „Poli of America„, fiind membru în această formațiune, prima constituită în societate juridică aflată în afara României, servind destinele Politehnicii. Vizitați website-ul lui Soren la: http://wcsocceracademy.com/.

Despre poliştii din SUA puteți afla mai multe, căutându-i pe una dintre cele mai mari rețele de socializare sub titulatura „Polişti în America/Poli of America”. De la Timişoara, numai gânduri de bine.