Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Într-o săptămână agitată, fotbaliștii Politehnicii Timișoara se pregătesc pentru o deplasare dificilă, cea de la Mioveni. La meciul din județul Argeș, programat luni, la ora 18:00, echipa va fi condusă de un staff tehnic format din Antonio Foale, în calitate de antrenor principal, ajutat de Iulian Prodana și Ionuț Iacob (antrenor cu portarii), doi dintre tehnicienii aflați în cadrul centrului de copii și juniori al clubului.

Staff-ul condus de Antonio Foale va asigura interimatul pe banca Politehnicii cel puțin pentru această partidă. Pentru „nea Toni”, e o revenire în calitate de „principal” după cinci ani, el conducând antrenamentele echipei până la 11 martie 2013, când i-a predat ștafeta lui Paul Codrea.

„E un moment mai greu decât atunci când am ocupat ultima oară această funcție. În primul rând, echipa e cu trei ligi mai sus față de acel moment. Pe de altă parte, e un moment delicat prin care trece clubul, după despărțirea de vechiul staff. Era normal să accept postul de antrenor principal, până la numirea unui nou staff. Dar pot să spun că lucrez cu caractere, cu profesioniști desăvârșiți. Nu pot să spun nici că este ușor, dar nici foarte greu. Antrenamentele decurg ușor, lin, fiind profesioniști, toți jucătorii sunt prezenți și fizic, și sufletește. Cu toții știu pentru ce se antrenează, au rămas cu toții pe poziții, concentrați. S-au și oferit să mă ajute, pentru că e nevoie și de ajutor. Muncim împreună pentru a obține succesul pe care ni-l dorim”, a declarat Antonio Foale.

Noul antrenor principal al Politehnicii e de părere că, în situația dată, programarea meciului cu CS Mioveni luni după-amiază a constituit un avantaj.

„Am avut mai mult timp pentru a ne liniști, pentru a ne așeza și chiar pentru a încerca ceva nou. Așa cum știm, fiecare antrenor are propria lui filosofie. Va fi un meci greu, pe care trebuie să îl tratăm cu cea mai mare seriozitate. Mioveniul e o echipă incomodă, cu jucători care evoluează de mult timp împreună și dispune de doi-trei jucători care pot face diferența. Dar noi ne gândim doar la ceea ce avem de făcut. Dacă noi ne concentrăm și ne facem treaba bine, e posibil ca luni seară, în jurul orei 20:00, să aveam parte de o bucurie”, a mai spus Foale.

Delegația Politehnicii va pleca spre Mioveni duminică, la orele prânzului, după un ultim antrenament efectuat la Timișoara, la Baza 2. Cu excepția lui Adrian Poparadu și Ioan Mera, suspendați, întreg lotul e valid pentru această confruntare.

Partida CS Mioveni – Politehnica Timișoara va avea loc luni, de la ora 18:00, și va fi televizată de Telekom Sport.